Frederiksværk Krisecenter i Vognmandsgade lægger hus til det nye tilbud for kvinder, der har været udsat for vold i en nær relation og som har brug for støtte efter udflytning fra krisecenter.

Frederiksværk Krisecenter i Vognmandsgade lægger hus til det nye tilbud for kvinder, der har været udsat for vold i en nær relation og som har brug for støtte efter udflytning fra krisecenter.

Videre i livet efter vold

Det kan være svært at komme videre i livet, hvis man har været udsat for vold - en ny efterværnsgruppe i Frederiksværk skal hjælpe disse kvinder

KRISECENTRET Når man har været udsat for vold i en nær relation, kan det være rigtig svært at komme ovenpå igen og skabe sig et nyt liv. Volden har ofte sat dybe spor hos den udsatte, der har behov for hjælp og støtte til at komme godt videre i livet.

Derfor opretter organisationen Lev Uden Vold såkaldte efterværnsgrupper rundt i hele landet for kvinder, mænd og børn, der har været udsat for vold i en nær relation.

Indtil videre er der oprettet 12 efterværnsgrupper. Den seneste er netop startet i Frederiksværk - en gruppe for voldsudsatte kvinder fra lokalområdet. Det sker i samarbejde med Frederiksværk Krisecenter.

Svært at skabe en hverdag igen

Efterværnsgruppen faciliteres af en gruppeleder fra Lev Uden Vold, med psykologisk baggrund, i samarbejde med en medarbejder fra krisecenteret. Sammen med deltagerne i gruppen hjælper de den enkelte kvinde med at bearbejde voldsoplevelsen og give støtte til at komme videre i livet.

Gruppedeltagerne skal have haft ophold på et krisecenter eller have modtaget anden ambulant behandling, inden et efterværnsforløb i en gruppe.

”Det er svært at forlade volden, men det er lige så svært for kvinderne at skabe sig en hverdag igen, efter de har været på krisecenter. Behovet for hjælp slutter ikke, fordi de flytter ud, så der er i den grad brug for en efterværnsindsats som denne,” siger sekretariatschef i Lev Uden Vold, Lotte Grostøl.

Jarl Vogel, leder er Frederiksværk Krisecenter:

Jarl Vogel, leder er Frederiksværk Krisecenter: "Efterværnsgruppen kommer til at have en stor betydning for de kvinder, der har taget skridtet væk fra volden, og som har brug for forsat støtte efter krisecenteropholdet."

”Vi har igennem en årrække set behovet for et efterværnstilbud til kvinderne efter endt krisecenterophold. Vores erfaring er, at kvinderne kan ofte føle sig alene, når de skal ud og starte et nyt liv. Derfor er vi rigtig glade for, at vi nu i samarbejde med Lev Uden Vold kan tilbyde denne terapeutisk efterværnsgruppe i Frederiksværk, siger Jarl Vogel, leder af Frederiksværk Krisecenter, og fortsætter:

"Efterværnsgruppen kommer til at have en stor betydning for de kvinder, der har taget skridtet væk fra volden, og som har brug for forsat støtte efter krisecenteropholdet,”

En efterværnsgrupper mødes hver 14. dag i 20 uger, dvs. i alt 10 gange. Hvert møde varer tre timer med pause. Der er max. otte deltagere pr. gruppe.

kil@lokalavisen.dk

Fakta

• Hvert år udsættes ca. 38.000 kvinder og 19.000 mænd for fysisk vold af en partner. Også psykisk partnervold er udbredt.

• Lev Uden Vold arbejder for at sikre mere og bedre hjælp, når det gælder vold i nære relationer. Målet er færre voldsudsatte i fremtiden. Læs mere på: levudenvold.dk/

• Hvis du, eller en du kender, er udsat for vold i en nær relation, kan du ringe til Lev Uden Volds døgnåbne hotline på tlf. 7020 3082 og få råd og vejledning.

• Lev Uden Vold opretter løbende nye efterværnsgrupper. Mere info på tlf. 3151 4441 eller mail: kontakt@levudenvold.dk

• Du kan også henvende dig direkte til Frederiksværk Krisecenter på tlf. 4777 0447

Publiceret 16 January 2019 08:54