Børn og dagplejere har holdt Nytårskur i Dagplejehuset på Skåninggårdsvej. Fotos: Jan Stephan.

Børn og dagplejere har holdt Nytårskur i Dagplejehuset på Skåninggårdsvej. Fotos: Jan Stephan.

Dagplejehus nabo til Elefanten

Dagplejen har holdt Nytårskur i de nye omgivelser på Skåninggårdsvej

DAGPASNING I starten af 2018 var Halsnæs Kommune ved at komme i underskud af vuggestuepladser. Der blev født flere børn end ventet, samtidig med at også flere børnefamilier flyttede til kommunen.

For at skaffe pladser til de helt små, blev det bl.a. besluttet at flytte den daværende gæstedagpleje i Frederiksværk Børnehus til det tidligere dagtilbud på Skåninggårdsvej (ved siden af Elefanten), som havde stået tomt i nogle år. Herved kunne frigøres lokaler i Frederiksværk Børnehus til 20 nye vuggestuepladser.

Dagplejen blev samtidig omorganiseret, så Dagplejen i Hundested nu hører under Hundested Børnehus, mens Dagplejen i Frederiksværk (og omegn) nu hører under Børnehuset Skåninggårdsvej, der består af Elefanten og Ebbedal.

Efter ombygning og renovering af huset på Skåninggårdsvej, blev det nye dagplejehus taget i brug 1. september 2018. Åbningen blev ikke rigtig fejret, men det blev der taget revanche for torsdag eftermiddag med en festlig Nytårskur.

Dagplejehuset er base for pt. 11 dagplejere og ca. 44 børn. Hertil kommer de tre gæstedagplejere, som er fast i Dagplejehuset og klar til at tage imod de børn, som ikke kan være hos deres faste dagplejer på grund af f.eks. ferie eller sygdom.

Birthe Øland er leder af Børnehuset Skåninggårdsvej, som består af Elefanten, Ebbedal og Dagplejehuset.

Birthe Øland er leder af Børnehuset Skåninggårdsvej, som består af Elefanten, Ebbedal og Dagplejehuset.

"Alle dagplejere kommer her en fast dag om ugen til legestue. Børnene kommer derfor til at kende gæstedagplejerne, og det skaber trygge rammer for børnene, når deres dagplejer har ferie eller andet fravær," fortæller Birthe Øland, leder af Børnehuset Skåninggårdsvej.

Dagplejehuset rummer et rytmikrum, som også naboen Elefanten benytter sig af. Hvis kommunen igen kommer i bekneb for vuggestuepladser, kan dette rum hurtigt konverteres til en vuggestuegruppe, oplyser Birthe Øland.

Publiceret 15 January 2019 10:21