Halsnæs Kommune er, sammenlignet med andre kommuner, god til at indsamle og genanvende affald. Men det kan blive endnu bedre - især i sommerhusområderne. Arkivfoto.

Halsnæs Kommune er, sammenlignet med andre kommuner, god til at indsamle og genanvende affald. Men det kan blive endnu bedre - især i sommerhusområderne. Arkivfoto.

Halsnæs 4. bedst til genanvendelse

Endnu bedre affaldssortering og - indsamling kræver ekstra indsats i forhold til kommunens 9.000 sommerhuse

AFFALD TV2 Lorry har i en periode haft fokus på affaldssortering og genanvendelse. Blandt andet har tv-stationen fortalt historien om, at Halsnæs har den 4. bedste genanvendelse i regionen.

Det er et resultat, som vi kan være stolte af, mener bestyrelsesformand i Halsnæs Forsyning A/S, Thomas Møller Nielsen:

”Vi har i mange år indsamlet rigtig meget affald til genanvendelse, både papir- og madaffald ude fra villavejene og boligforeningerne, og på vores genbrugspladser sender vi mere end 78 % til genanvendelse. Derfor ligger vi rigtig flot, sammenlignet med de øvrige kommuner i regionen”, udtaler bestyrelsesformanden.

Men Halsnæs ligger ikke nummer 1 på listen, det skyldes ikke mindst de mange sommerhuse. I Halsnæs Kommune er der omkring 9.000 sommerhuse, hvor affaldssorteringen endnu ikke er så opdelt som i helårsboligerne.

”Vores sommerhusområder er typisk meget følsomme for tung trafik og har behov for, at vi er hensynsfulde og effektive, når vi indsamler affald. Vi har derfor været meget forsigtige i forhold til at indføre nye affaldssystemer, for netop at tage vare på de lokale forhold”, udtaler Thomas Møller Nielsen.

Med de kommende krav til både øget og bedre sortering af affald frem mod 2035 er det nødvendigt at finde en ny, god metode til at indsamle mere til genanvendelse, også fra sommerhusene.

”I Halsnæs Forsyning er vi meget fokuserede på, sammen med Halsnæs Kommune, at analysere, hvordan vi effektivt og så skånsomt som muligt, kan øge genanvendelsen i Halsnæs, samtidig med at vores drift også er miljømæssigt og økonomisk effektiv”, fortæller bestyrelsesformand Thomas Møller Nielsen.

kil@lokalavisen.dk

Publiceret 04 January 2019 09:58