En snak mellem Birthe Wackers (t.v.) og Helene Heldager på Frivilligbørsen har ført til, at Lektiecaféen nu kan åbne en 'filial' på biblioteket i Hundested. Foto: Jan Stephan.

En snak mellem Birthe Wackers (t.v.) og Helene Heldager på Frivilligbørsen har ført til, at Lektiecaféen nu kan åbne en 'filial' på biblioteket i Hundested. Foto: Jan Stephan.

Lektiecafé åbner i Hundested

Fra 10. januar kan både børn og voksne få hjælp til skolearbejdet hver torsdag på biblioteket i Hundested

HUNDESTED En masse lokale ildsjæle mødtes 28. september til Frivilligbørs i Frederiksværk, arrangeret af Frivilligcenter Halsnæs. Det har ført til mange nye samarbejder og initiativer.

En af børsdeltagerne var Helene Heldager, Hundested. Hun fortæller:

"Idéen om en lektiecafé i Hundested opstod, da jeg på Frivilligbørsen faldt jeg i snak med Birthe Wackers fra Frederiksværk Lektiecafé."

"Jeg vidste allerede, at der var hårdt brug for lektiehjælp til mange, da modtageklassen på Hundested Skole er lukket, og mange forældre ikke er i stand til at hjælpe deres børn med skolearbejdet. Birthe fortalte, at Lektiecaféen i Frederiksværk har eksisteret i 11 år med stor succes, og så tænkte jeg, at det måtte vi kunne gøre efter i Hundested."

"Birthe syntes, det var en strålende idé at starte en 'filial' i Hundested, så vi indgik en aftale med Hundested Bibliotek, som gerne ville lægge lokaler til."

"Min opgave var så at finde nogen, der ville være lektiehjælpere. Og med en svigermor, der er pensioneret skolelærer, var det ikke svært. Jeg ringede fluks til hende, og så gik jungletrommerne i hendes netværk. Snart var der otte lærere, der havde givet tilsagn om at ville være med," fortæller Helene Heldager.

For nylig var de interesserede lærere til informationsmøde på Hundested Bibliotek, hvor Birthe Wackers fortalte om, hvordan lektiecaféen kører i Frederiksværk. Der var efterfølgende gang i både brunkager, kaffe og tilmeldinger.

"Stemningen var i top, og vi glæder os til at kunne åbne lektiecaféen i Hundested torsdag 10. januar kl. 14," lyder det fra Helene Heldager.

Herefter vil der være lektiehjælp på Hundested Bibliotek hver torsdag fra kl. 14-17. Alle, børn som voksne, der har brug for hjælp til skolearbejde kan møde op - biblioteket sørger for lidt forplejning til både hårdtarbejdende lærere og elever.

kil@lokalavisen.dk

Publiceret 12 December 2018 15:40