Havnefoged Kim Lyngbak foran 'plutten', et opfyldt område på ca. 3.500 m², hvor Frederiksværk Lystbådehavn ønsker at opføre en ny hytteby. Foto: Kim Larsen.

Havnefoged Kim Lyngbak foran 'plutten', et opfyldt område på ca. 3.500 m², hvor Frederiksværk Lystbådehavn ønsker at opføre en ny hytteby. Foto: Kim Larsen.

Ønsker havnehytter på 'plutten'

Ny lokalplan for Frederiksværk Lystbådehavn skal åbne op for mere liv og aktivitet i lystbådehavnen

Af
Kim Larsen

HAVNELIV En ny lokalplan skal give Frederiksværk Lystbådehavn mulighed for at skabe en mere levende havn til glæde for bådejere, sejlklubber og besøgende fra landsiden.

Et forslag til lokalplan vil blive fremlagt på årets sidste møde i Halsnæs Byråd, hvorefter det sendes i offentlig høring.

Lokalplanforslaget giver bl.a. mulighed for at bygge et større masteskur, etablere bygninger til vinteropbevaring, anlæg af badebro og servicefaciliteter samt flere vinterpladser. Og mulighed for at ophøre flere havnehytter på et areal mod kanalen, der er blevet fyldt op.

"Nye havnehytter er på vores ønskeliste - noget vi kan arbejde videre med, når lokalplanen kommer på plads. Et projekt med jordopfyldning, på området vi kalder for 'plutten', blev afsluttet i 2016, og det her vi har ønske om at opføre en hytteby," fortæller havnefoged Kim Lyngbak og fortsætter:

"Der er stor efterspørgsel fra bådejerne på at leje hytter til opbevaring, de nuværende 15 er ikke nok. Hvis vi får lavet en ny hytteby, så åbner det mulighed for at omdanne de nuværende hytter til overnatning."

Frederiksværk Lystbådehavn har ønsket at få mulighed for at bygge i to etager i stedet for 1,5 etage som nu. Men netop denne del af lokalplanforslaget ser ud til at møde politisk modstand. I Miljø- og Planudvalget var Socialdemokratiet og SF således imod byggeri i to etager, mens Venstre og Dansk Folkeparti var for.

Men intet er altså afgjort endnu. Først skal lokalplanforslaget omkring byrådet, så skal det i høring, og først herefter kommer det til endelig vedtagelse i Halsnæs Byråd.

Publiceret 10 December 2018 10:41