"Lad Mølledammen komme til sin ret igen," foreslår Martin Jørgensen og henviser til et historisk kort over Frederiksværk (1869-1880).

Læserbud: Når Ågrillen er revet ned

Et enigt Halsnæs Byråd har vedtaget, at Ågrillen skal rives ned. Men hvad skal området så bruges til? Her er nogle bud hentet fra avisens Facebookside

Lisser Kristensen Byg et smukt lille sted med danske pølser og dejlig is, kombineret med et Turistbureau. Og bevar den lille terrasse nede ved kanalen.

Troels Ersking Det er stålsat bedrag. Der kommer jo ikke "udeservering under blomstrende træer" når grillen er væk. Hvor skulle det ligge, vil de ekspropriere Louise som er lokalet nævnt i forslaget :-) Til gængæld kunne der blive en hyggelig grill hvis man moderniserer og forskønner den eksisterende bygning og giver en (ny) lejer en fair kontrakt. Læg mærke til hvordan INGEN stålsatte byrum indtil videre ligner vinderforslagene og hvor lidt liv til byen de bidrager med. Har de involverede overhovedet deres daglige gang i byen?

Christian Høeg Hansen Man burde virkelig lade stedet være der som det ''altid'' har været. Renover stedet og lav et hyggeligt område med udsigt udover kanalen og græs arealet og en hygge Ågrill som det altid har været.. Istedet for at investere i et eller andet arkitekt lort som ikke passer ind :D

Martin Jørgensen Udsnit af historisk kort, Frederiksværk 1869-1880. Forslag til fornyelse: Fjern betondækket mod Turbinehuset og lad Mølledammen kommet til sin ret igen. Der skal ikke være noget på hjørnet andet end en plæne faldende mod brinken af dammen i historisk perspektiv. Vi bør udvise respekt for den kulturgave og historie kanalen rummer, og bruge den aktivt i byrummet i stedet for, at gemme den væk.

Anne-Sofie Byrlov Møllebro Jeg synes man skulle lave en sportscafe samt lækker kaffe to go, samtidig kan man have italienske kanoer liggende i kanalen, så kunne turister samt de lokale købe en smuk tur rundt i vandet. Sports cafe ville være et hit, da Fitnessworld ligger lige ved siden af.

Anette Møller Bronèe Bygningen er ikke noget at råbe hurra for men lav en cafe så man kan nyde en kop kaffe eller et glad vin ved åen

Maida Maja Karjasevic Man burde lade det være.. og ellers lave en trappe Som i den anden ende af åen

Hans-Henrik Sørensen Hvad med at kombinere forslagene om en cafe med borde og udsigt med en lille sommerscene - KRUDTSCENEN - til f.eks. sommerkoncerter, se på byparkkoncerter i Roskilde, hver tirsdag i sommerperioden - 3 uger -. Trækker hver gang minimum 1000 mennesker til underholdning og en lille en til ganen. Der er ca. 30.000 fastboende og vel tilsvarende sommergæster at trække på. Altså et grundlag som Roskilde.

Troels Ersking Der er også fin plads til en scene på vandet uden at man inddrager ågrillen (så kunne det enddda være en flydescene der kunne bruges i hele kanalen efter behov).

Lisbeth Rasmussen En hyggelig cafe.

Marcus Glinvad Johansen lave en lille kaffe og sandwich, og lave den der lille plads nede ved kanalen lidt større så folk kan sidde og nyde en kaffe og måske en pasta salat eller en sandwich :)

Mads Vergo Café og en lille "havn" til kajakker og kanoer = turist hit

Ejvind Poul Nielsen Udsigten overmod Gjethuset er eminent, som det fremgår af illustrationen. Lad være med at bygge noget på stedet som erstatning for den talentløse bygning. En let pavillonbygning foran selve broen, med tilhørende cafeborde i sommersæsonen, vil være en god løsning.

Det kan også give arbejde til et par mand fra kommunens gratis slavehær (læs arbejdsprøvning / Praktik / etc.) med at samle cafeborde og stole op fra kanalen hver morgen. Et nyttigt og moralopbyggende arbejde.

Troels Ersking Hvem skal kigge over stenørkenen mod Gjethuset når alt er lukket og byen ligger øde hen. Vi fik allerede for et par år siden endnu en håbløs uinspireret plads ved kanalen (valsetorvet) og behøver ikke flere på baggrund af handelslivet

Lars Frederiksen Hvad med en pølsevogn?

Publiceret 06 December 2018 14:11