Værdien er 32.000 og indtil videre har udlodningen af Æsir indbragt 16.000 kroner

Værdien er 32.000 og indtil videre har udlodningen af Æsir indbragt 16.000 kroner

Glasskib doneres til indsamling

INDSAMLING Nabovirksomhederne Backhaus-Brown og Egeværk har de sidste par år samarbejdet om fremstilling af de berømte glasskibe, og nu udlodder de et af skibene til en indsamling til fordel for kræftforskning.

Glasskibet Æsir udloddes i den sammenhæng for at samle ind til livsvigtig forskning i den meget dødelige kræftform Uveal Melanoma, "da et nært familiemedlem med kone og tre små børn er ramt af denne sygdom," hedder det i en pressemeddelelse fra Egeværk BackhausBrown/ Egeværk, der sælger lodder á 200 kroner og dermed kan man være med i dysten om at vinde glasskibet til en værdi af 32.000 kroner. Der er også mulighed for at støtte indsamlingen på hjemmesiden caremaker.dk

"Uveal Melanoma er en meget aggressiv kræftform, rammer kun nogle få mennesker, så der er ikke så mange penge til forskning i den type cancer. Det vil vi gerne være med til at at ændre med denne indsamling. Vi startede i weekenden og har nu solgt lodder for 16.000 kroner," siger glaskunstner Andrew Brown.

Æsir indgår i den efterhånden omfattende produktion af håndlavede glasskibe, og navnet relatererer sig til de mandlige guder i den nordiske mytologi; de kvindelige kaldes asynjer. Nogle forskere regner med, at ordet kan betyde ”liv” eller ”livskraft”. Aserne bor på borgen Asgård, centrum i verden. De er i evig kamp med den dæmoniske gudegruppe jætterne.

Der er lodtrækning om Æsir den 29. december.

Publiceret 03 December 2018 14:23