Dagens hovedperson omgivet af familien: Bror Per, svigersøn, datteren Malou og barnebarnet Daniel. Fotos: Jan Stephan

Dagens hovedperson omgivet af familien: Bror Per, svigersøn, datteren Malou og barnebarnet Daniel. Fotos: Jan Stephan

Kultur-Mama's store dag

60 ÅR Mindst et par hundrede gratulanter dukkede op, da Helle Lunderød torsdag holdt 60 års fødselsdagsreception i Gjethuset.

Socialdemokrat, længst siddende byrådsmedlem, udvalgsformand m.m., med kælenavnet Kultur-Mama, fik masser af roser for sit store engagement inden for især lokalpolitik og det lokale kulturliv, hvor Helle Lunderød har været med til at sætte den stålsatte by, Gjethuset, Knud Rasmussen-historien og meget andet på landkortet.

Helge Friis havde masser af anekdoter fra mere end 25 år i lokalpolitik, venskab og spas med aftaler, der pludselig blev lavet om,

Helge Friis havde masser af anekdoter fra mere end 25 år i lokalpolitik, venskab og spas med aftaler, der pludselig blev lavet om, "mens Helle var på toilettet..."

LÆS OGSÅ: 60 ÅR MED KULTUR OG POLITIK I BLODET

Ja, "Frau Lunderöd" er nærmest som en dampmaskine, afslørede museumsleder Frank Allan Rasmussen efter et møde med en tysk kulturrepræsentant, der havde været dybt 'imponiert' over Lunderøds engagement på kulturfronten - og så er en hun en ægte socialdemokrat med vægt på solidaritet og loyalitet, mente borgmester Steffen Jensen.

Steffen Jensen:

Steffen Jensen: "Hvad er en ægte socialdemokrat?: Helle Lunderød."

Flere var på talerstolen, blandt andre datteren Malou, som roste sin mor til skyerne og havde et par anekdoter fra det Lunderød'ske hjem, hvor mor Helle havde kærlighed nok til mindst 10 børn, så enebarnet Malou fik derfor masser af det.

Om kælenavnet Kultur-Mama sagde dagens hovedperson: "Det opstod efter forrige valg, da jeg måtte forlade posten som formand for kulturudvalget, og så mente nogen åbenbart at skulle have en ny titel: Kultur-Mama, lyder da meget godt og det er kærligt ment, tænker jeg." /an

Publiceret 09 November 2018 10:32