Hvidvask-skandalen i Danske-Bank får nu Halsnæs Kommune til et overveje det fremtidige samarbejde med banken. Arkivfoto af den lokale Danske Bank-filial.

Hvidvask-skandalen i Danske-Bank får nu Halsnæs Kommune til et overveje det fremtidige samarbejde med banken. Arkivfoto af den lokale Danske Bank-filial.

Danske Bank-samarbejde tjekkes

HALSNÆS I kølvandet på Danske Bank-skandalen om mulig hvidvask af 1.500 millarder kroner havde Thue Lundgaard (EL) fået et punkt på byrådets dagsordenen om mulig udtræden af Halsnæs Kommunes samarbejde med Danske Bank.

Kommunen bør ikke støtte banker, som medvirker til hvidvask eller skatteunddragelse, uddybede Thue Lundgaard og konkluderede:

"Vi bør udtræde af det samarbejde, idet omfang det kan lade sig gøre, og vi skal se på, hvilke andre banker vi i givet fald kan indgå samarbejde med."

Borgmester Steffen Jensen foreslog at sende sagen omkring Økonomiudvalget, og så lade administrationen undersøge vilkår og økonomi ved udtræden af samarbejdet.

Det var alle 21 medlemmer af Halsnæs Byråd enige i. Men inden selve afstemningen var der et par kommentarer til sagen.

"Jeg er rigtig forarget over, at sådan noget kan finde i Danmark," sagde Steffen Jensen(S) blandt andet.

"Vi skal vænne os til, at banker er almene virksomheder, hvis ypperste formål er at tjene penge til deres aktionærer. Så vil må sikre os, at de banker vi benytter ikke støtter ulovligheder;" sagde Anja Rosengreen (SF).

"Det, som er foregået i Estland, er på ingen måde acceptabelt," fastslog Michael Thomsen (V) og tilføjede: "Men vi skal huske på, at der ikke er faldet nogen dom, så vi skal passe på ikke at handle overilet eller populistisk."

kil@lokalavisen.dk

Publiceret 16 October 2018 11:23