Praktikant og politiker - Janne og Malou.

Praktikant og politiker - Janne og Malou.

I praktik på Christiansborg

Janne har i en uge fulgt folketingsmedlem Malou Lunderød i hendes arbejde som politiker

Af
Janne Ahlmann Jensen

9.c

Frederiksværk Skole

BERETNING Jeg har i uge 41 været i praktik hos folketingsmedlem Malou Lunderød (A) på Christiansborg. Det har været en oplevelse, som jeg ikke vil være foruden. Jeg har oplevet, hvordan politikerne bliver fremstillet i medierne, og så har jeg fulgt nogle helt normale dage på Christiansborg.

Jeg var så nervøs, da jeg skulle afsted. Jeg var jo ikke lige så fin, som alle dem inde på Borgen. Tænk hvis de så ned på mig, eller hvis jeg bare følte mig utilpas hele ugen.

Dagene på Borgen

Første dag var en introduktionsdag, hvor alle os praktikanter (cirka 30) var samlet. Vi blev vist rundt, fik introduktion til Folketinget, og hvad man laver derinde.

De andre dage, var jeg med Malou rundt til møder, heriblandt gruppemøder for Socialdemokratiet. Her mødte jeg stort set alle socialdemokraterne, og tro det eller ej – de er faktisk menneskelige. På tv kan de godt fremstå meget stramme i betrækket, men det er jo fordi, de har meget kort tid til at sige det de vil, og så skal de være professionelle.

Det var en fed oplevelse at møde de politikere, som man normalt kun får lov til at se i tv. Det var spændende at få lov til at være med til gruppemødet, for der bliver også sagt ting, som ikke er kommet i medierne endnu, og som måske slet ikke skal frem.

Malou og jeg nåede også i løbet af ugen at spise i det berømte snapseting. Her kunne jeg spørge hende om det, jeg havde lyst til – om det var politisk eller ej var lige meget.

Malou har været rigtig sød, sjov og opmærksom på mig. Hun er nærværende og husker, at hun har en praktikant.

Spørgetime i salen

Da jeg ikke måtte være med til alle møder Malou skulle til, nåede jeg også at se lovforslag og spørgetime i folketingssalen.

Det mest spændende var helt klart spørgetimen. Det er her politikerne godt kan være lidt spydige og flabede mod hinanden, og hvem kan ikke lide det?

Onsdag skulle jeg møde tidligt, da vi skulle til konference om FNs verdensmål. Her var der alle mulige mennesker fra forskellige organisationer.

Jeg har også været til et åbent samråd angående Danske Bank situationen.

I løbet af ugen har jeg også fået små opgaver. Jeg har blandt andet skrevet om FNs verdensmål.

Det har været fedt også at kunne lave noget selvstændigt arbejde og vise nogle af mine kompetencer. Jeg synes, at der har været en god balance mellem selvstændigt arbejde og at følge Malou.

De har tid til at smile

Min samlede oplevelse af ugen er positivt. Jeg har fået et helt andet indblik af Christiansborg end det jeg kom med. Politikerne har travlt ja, men de har altid tid til at smile til en, når man møder dem på gangene. De er helt almindelige mennesker, der lægger liv og sjæl i at gøre Danmark til et fremragende land.

Og så er der alle de andre, der også arbejder inde på Borgen - alle dem der får dagligdagen til at fungere. Jeg synes sgu, at de skal have ros, for hold da helt op, de er seje.

Jeg går med denne her oplevelse rigere væk fra Christiansborg. Jeg har fået et helt andet indblik i politikernes hverdag, og jeg vil fra nu af tænke mig om, før jeg tænker dårligt om dem.

Malou har ordet

”Det har været en stor fornøjelse at have Janne i praktik. Hun er kommet ind med stort gå-på-mod og har været utrolig arbejdsom i alt det, jeg har kastet hende ud i.," fortæller Malou Lunderød, der netop har overtaget Christine Antorinis plads i Folketinget, efter hun er trådt ud.

"Det er vigtigt, at vores unge mennesker får mulighed for at prøve nogle ting af og blive klogere på, hvad de selv har lyst til at uddanne sig til eller arbejde med. Og hvis alle har lige så meget mod og iver som Janne, så ser det godt ud for fremtiden,” siger Malou Lunderød."

Publiceret 13 October 2018 00:00