En glad og rørt familien Knudsen på vej på scenen for at modtage årets Frivilligpris. Foto: Jan Stephan.

En glad og rørt familien Knudsen på vej på scenen for at modtage årets Frivilligpris. Foto: Jan Stephan.

Forældre til ordblinde børn fik Frivilligprisen

Af
Kim Larsen

FRIVILLIGT ARBEJDE Der var fem nominerede kandidater til årets Frivilligpris, så spændingen var stor, da borgmester Steffen Jensen fredag eftermiddag skulle afsløre årets vinder.

Prisen gik "Forældrenetværk for dysleksibørn" (svagtlæsende/ordblinde børn), som med en ihærdig indsats har formået både at skabe politisk opmærksomhed om en lidt overset problematik, samt et netværk for forældre som ofte ikke selv har overskud de til at tage kampen op med de udfordringer, der er forbundet med at have et barn med dysleksi.

Her et par citater fra de to indstillinger, som gruppen fik:

"Med deres indsats formår de at sætte fokus på et emne, som mange forældre og børn lokalt ikke har vidst, hvor de skulle vende hen. De har nu både et netværk, en sparringsgruppe og en indgang til dialog med skoler og institutioner."

"Det er et supergodt initiativ, fordi der ikke er den slags tilbud i kommunen i forvejen. Vi ved fra personlig erfaring, hvor vigtigt det er, at både børn og voksne får støtte i den situation. Det kan hjælpe børn til at få lige muligheder og udnyttet sit potentiale, som ellers kan være svært at realisere. Gruppen hjælper hinanden med at finde vej i de kommunale tilbud."

Anna Marie Knudsen, som er forældrenetværkets drivende kraft, var på scenen med sin mand Per og deres datter Julie (14 år), som går i 8. klasse på Magleblik og selv er ordblind.

Det var en meget glad og meget rørt familie, der tog imod prisen (5000 kr.) og det anerkendende skulderklap:

"Det betyder rigtig meget for os i vores arbejde med forsat at sætte fokus på ordblindhed, som ellers har været tabu," sagde Anna Marie Knudsen og tilføjede:

"Jeg ved allerede, hvad pengene skal gå til: Et foredrag med Jesper Sehested, som selv er ordblind."

Publiceret 01 October 2018 11:53