Transportmininster Ole Birk Olesen. Foto: Niels Hougaard

Transportmininster Ole Birk Olesen. Foto: Niels Hougaard

Minister: Mortorvej kan komme i gang i 2021

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil have sidste etape af Frederikssundmotorvejen i gang

Af
Henrik Gregersen

Det skal ikke være et enten eller men et både og.

Sådan har det i de seneste dage lydt fra både politikere og erhvervsliv, efter VVM-redegørelsen for Hillerød-motorvejen viste, at en udvidelse her vil være en overordentlig god samfundsinvestering.

Det fik flere til at frygte, at Frederikssundmotorvejen ville blive overhalet indenom.

Men den frygt maner transportminister Ole Birk Olesen til jorden i et interview i Berlingske:

»Det, at man synes godt om et projekt, betyder ikke, at man synes dårligt om andre projekter. Jeg synes fortsat godt om at færdiggøre Frederikssundmotorvejen. Det er et projekt, der har et godt samfundsøkonomisk afkast, i forhold til hvor meget det koster. Derfor er det et projekt, som bør gennemføres fra 2021 og frem,« siger han til Berlingske.

Vil etableringen af Frederikssundmotorvejen så blive gennemført?

»Det er min holdning, at det skal gennemføres, men det er Folketinget, der i sidste ende træffer beslutningen. Jeg kan ikke garantere, hvad Folketinget prioriterer. Jeg kan kun sige, at forlængelsen af Hillerødmotorvejen og færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen sammen med andre projekter er på min liste over investeringer, som bør iværksættes fra 2021 og frem,« hedder det i interviewet.

Og selv om det ikke ligefrem er et løfte, der sætter datoen for, hvornår gravemaskinerne kan komme i gang, er det en udmelding, der glæder borgmester John Schmidt Andersen:

"Det er da en positiv udmelding fra ministeren. Jeg tror også, det er svært at komme i gang tidligere, så det er den bedst mulige udmelding på nuværende tidspunkt," konstaterer John Schmidt Andersen.

Publiceret 29 September 2018 09:00