Folketingsmedlem Nick Hækkerup, Socialdemokratiet

Folketingsmedlem Nick Hækkerup, Socialdemokratiet

Kommunen kan få 21 mio. kroner i kompensation

Fejl i udligningsordning har kostet dyrt, forklarer folketingsmedlem og opfordrer til hurtige forhandlinger

UDLIGNING Halsnæs Kommune står til at modtage en engangskompensation på 21 mio. kroner. I hvert fald hvis det står til Socialdemokratiet, der foreslår at kompensere alle de kommuner, som har modtaget for lidt i kommunal udligning de senere år med - i alt 2 mia. kroner, hedder det i en pressemeddelelse fra partiet på Christiansborg.

Folketingsmedlem fra Socialdemokratiet, Nick Hækkerup, mener kun det er rimeligt, at Halsnæs Kommune kompenseres: "Halsnæs Kommune er en af de kommuner, som har modtaget for lidt, nemlig 21 mio. kroner. Det kan ikke være rigtig, at Halsnæs skal lide under, at vi har fået udbetalt for lidt de senere år på grund af en fejl i udligningsordningen. Det har kostet kommunen rigtig mange penge."

LÆS OGSÅ: UDSIGT TIL STORE BESPARELSER

"Derfor synes vi i Socialdemokratiet, at det er rimeligt, at alle de berørte kommuner bliver kompenseret. Regeringen mislykkedes at indgå aftale om et nyt udligningssystem," fortsætter han om den ordning, som skal udjævne forskelle mellem kommunernes økonomiske muligheder.

Ifølge Socialdemokratiet måtte regeringen i foråret droppe at lande en aftale om en ny udligningsreform, som skulle rette op på fejlene i det nuværende udligningssystem, f.eks. fordi der ikke var taget højde for udlændinges uddannelsesbaggrund.

"Det kan særligt mærkes nu, hvor kommunerne lægger deres budgetter for næste år," lyder det fra Socialdemokratiet, som kritiserer regeringen for ikke at have rettet op: "Det er simpelthen en falliterklæring, at regeringen ikke har fået rettet op på fejlene. Det har kostet kommuner millioner af kroner. Det går i sidste ende ud over den nære velfærd, som kommunen kan tilbyde. Nu skal kommunerne i gang med at lægge budgetter for næste år, og der kan mange af dem være tvunget til at skære ned på børnepasningen, undervisningen eller ældreplejen," siger Nick Hækkerup og tilføjer, at man med forslaget om en kompensation til kommuner vil dække noget af det tab, som kommunerne har haft, fordi den kommunale udligning har nogle åbenlyse udfordringer.

Socialdemokratiet har netop opfordret regeringen til at indlede forhandlinger om kompensationer til de mange kommuner inkl. Halsnæs, der netop nu har svært ved at få budgetterne til at hænge sammen.

"Det haster meget," lyder det fra Socialdemokratiet på Christiansborg. /an

Opdateres ....

Publiceret 27 September 2018 14:28