Arkivfoto

Arkivfoto

Signalfejl og misforståelse forsinkede brandudrykning

En sendemast var fugtig, lyder en af forklaringerne

BRAND Det var en kombination af tekniske og menneskelige fejl, der medførte at brandvæsenet i Hundested den 2. september kom for sent af sted til en voldsom bygningsbrand. Ca. et kvarter skulle der gå fra alarmmelding til det tidspunkt, hvor brandfolkene var fremme ved det brændende hus på Storebjergvej, få hundrede meter fra brandstationen.

LÆS OGSÅ: FORSINKET UDRYKNING SKAL UNDERSØGES

Frederiksborg Brand og Redning bebudede få dage efter en undersøgelse af forløbet, og beredskabschefen sammenfatter nu: "Vi kan konkludere, at det er en blanding af menneskelige og tekniske fejl. Nogle brandfolk har ikke fået alarmen, fordi den sendemast, der sender signal ud, har været fugtig. Det har vi fået skiftet og har samtidig tjekket vores andre brandstationer. Det menneskelige er, at der er en brandmand, der havde overset, at han havde en vagtforpligtigelse og var kommet for langt væk fra brandstationen. Det følger vi også op på," siger beredskabschef Kim Lintrup til TV2 Lorry.

I dagene efter branden på Storebjergvej var der stor debat om forsinkede udrykninger og længere responstider end normalt for Frederiksborg Brand og Rednings nordsjællandske dækningsområde. Kravet er max. 10 minutter, men den 2. september var udrykningstiden nærmere de 15 minutter. /an

Arkivfoto fra den meget omdiskuterede brand i Hundested.

Arkivfoto fra den meget omdiskuterede brand i Hundested.

Publiceret 18 September 2018 14:49