En eftertænksom UKC-formand Frederik Germann (t.v.) er rystet over udsigten til en nedskæring på hele 17%.

En eftertænksom UKC-formand Frederik Germann (t.v.) er rystet over udsigten til en nedskæring på hele 17%.

UKC-formand er chokeret over spareudspil

BUDGET 2019 "Det er rystende læsning," konkluderer Frederik Germann, formand for Unge- og kulturcentret (UKC) og byrådsmedlem for Venstre, efter at have læst borgmesterens budgetforslag med besparelser på i alt 47 mio. kroner.

En del af de foreslåede nedskæringer rammer det nye UKC, der var udråbt som en større satsning på ungeområdet før åbningen i den gamle brandstation i Frederiksværk i foråret. Men nu står UKC med bl.a. Tieren, ungdomsklub og -skole til nedskæringer i millionklassen.

"Jeg er chokeret over, at der lægges op til i 2019 at spare omkring 2 mio. kroner i UKC, der netop er ved at komme godt fra start og er inde i en god udvikling med stadigt flere unge brugere. Udspillet lægger op til en besparelse på 17%, og det svarer til fire-fem stillinger, hvilket kan kun betyde, at der skal skrues ned for nogle aktiviteter. Det bliver svært at fortsætte den gode udvikling med sådan en stor besparelse," fortæller Frederik Germann.

Borgmesterens forslag rummer nedskæringer i ledelse (150.000 kr.), nedsat driftspulje (600.000), Tierens 'klasseloft' hæves til 20 elever, lukning af film- og billedskole (265.000) samt ændring af musikskoleledelse (600.000). Fra 2020 lægges op til at reducere tilskud med 874.000 kroner.

UKC huser ungerådet, hvor formanden Hamza Zaman og de andre medlemmer er på vej med høringssvar som reaktion på besparelserne. /an

Publiceret 13 September 2018 15:00