Anja Benfeldt og Susanne Gyldenløve kalder sig Kilimanjaro-Pigerne. Foto: Kim Larsen.

Anja Benfeldt og Susanne Gyldenløve kalder sig Kilimanjaro-Pigerne. Foto: Kim Larsen.

Kilimanjaro-Pigerne går for en god sag

Anja og Susanne vil bestige Kilimanjaro, men først om et år - indtil da vil de samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse

Af
Kim Larsen

STØTTE-PROJEKT Det startede med en snak i frokostpausen. Susanne Gyldenløve, Hundested, og Anja Benfeldt, Frederikssund, er veninder og samtidig kollegaer på Novo Nordisk.

De snakkede om udfordringer og oplevelser: Kilimanjaro! Det kunne være fantastisk spændende at nå toppen af Afrikas højeste bjerg.

Ideen udviklede sig. I stedet for bare et personligt projekt, så kunne turen måske bruges i en god sags tjeneste.

"Vi har alle 'historier' med kræft. Min svigerfar og min far er døde af kræft," fortæller Anja Benfeldt.

"Og min svigerfar og svigermor døde af kræft indenfor samme år. Min onkel og min farmor er også døde af kræft," supplerer Susanne Gyldenløve og tilføjer:

"Vi har også veninder og kollegaer, som har mistet. En mistede sit barn. Der er mange triste historier."

Valget var derfor ikke svært. De to veninders projekt har fået titlen "Kilimanjaro-Pigerne går for en god sag" - og den gode sag er "Kræftens Bekæmpelse".

Mod højere mål

"Vi har oprettet en indsamling hos Kræftens Bekæmpelse, så alle indsamlede midler går direkte til Kræftens Bekæmpelse," fortæller Anja og fortsætter:

"Turen bliver i september 2019, så vi har et år til at skaffe en forhåbentlig en masse penge, som så vil blive udbetalt ved næste års Knæk Cancer."

Anja Benfeldt og Susanne Gyldenløve har oprettet en hjemmeside og en Facebook-gruppe om projektet og har også lavet visitkort.

"Det er ca. tre uger siden, vi startede indsamlingen og vi er kommet rigtig godt i gang. Vi ringer og mailer til firmaer og booker møder og fortæller om vores projekt. Og vi er blevet mødt positiv, de synes vi har en god sag," fortæller Anja.

Anja opsøger firmaer i Frederikssund, mens Susanne tager sig af Halsnæs. Fra Halsnæs er der allerede kommet støttebeløb ind fra Hundested-Rørvig Færgefart, Rederiet C. Rousing og Kims Gulvbelægning.

Også private sponsorater er velkomne - mange har allerede støttet med f.eks. 100 kr.

I alt er der indtil videre kommet godt 15.000 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse via Kilimanjaro-Pigernes indsamling.

De havde sat 25.000 kroner som mål, men med så god en start på indsamlingen, overvejer de nu at sætte målet op til 50.000 kroner.

"Vi har også planer om at lave nogle events. Det kunne være f.eks. en gåtur fra Hundested Havn, hvor man betaler et beløb til Kræftens Bekæmpelse for at deltage," fortæller Susanne.

"Vi er kreative, vi skal nok finde på noget," slutter Anja.

Publiceret 13 September 2018 11:20