Jane Bech, repræsentant for Poul Erik Bech Fonden, overrakte donationen på 1 mio. kr. til formand for BROEN, Peter Poulsen. Foto: Poul Erik Bech Fonden

Jane Bech, repræsentant for Poul Erik Bech Fonden, overrakte donationen på 1 mio. kr. til formand for BROEN, Peter Poulsen. Foto: Poul Erik Bech Fonden

Million-donation til udsatte børn i Halsnæs

En ny, stor donation fra Poul Erik Bech Fonden til 29 Broen-lokalafdelinger, heriblandt i Halsnæs.

DONATION Forening Broen støtter på frivillig basis børn og unge fra socialt og økonomisk trængte familier til at have en aktiv fritid i det lokale foreningsliv. Børn og unge, som enten er uden for foreningslivet eller ikke har mulighed for at fortsætte. Gennem Broen får de tilbudt støtte til kontingent og udstyr, så de kan være sammen med andre børn og unge og positive voksne rollemodeller. Og det koster mange penge. I gennemsnit koster det 2.000 kr. pr barn om året i støtte til kontingent og udstyr.

For nylig har Poul Erik Bech Fonden doneret 1 mio. kroner til Broens arbejde, og nogle af pengene vil gøre gavn her i kommunen.

Donationen fra Poul Erik Bech Fonden vil være med til at sikre en kontinuerlig hjælp til udsatte børn og unge, som er aktive takket være støtte fra frivillige i Broen. Samtidig kan vi tilbyde børn og unge, som står uden for foreningslivet, et aktivt fritidsliv i et positivt fællesskab i lokalsamfundet,” udtaler Peter Poulsen, formand for Broen Danmark.

Vi har gennem de sidste to år haft kontakt og støttet flere af BROENs lokalforeninger rundt om i landet. Når man taler med de frivillige i BROEN, er man ikke et sekund i tvivl om, at de har hjertet på rette sted. De engagerer sig og glæder sig, hver gang et barn får succes. Vi vil gerne støtte dem, der gør en forskel for andre, og her er BROEN Danmark et rigtig godt eksempel,” udtaler Jane Bech, direktør i Poul Erik Bech Fonden.

Stigende pres på udsatte familier

Broen Danmark oplever et stigende antal henvendelser fra familier, som er udfordret økonomisk og socialt – det kan være på grund af arbejdsløshed, sygdom, som enlig forsørger på overførselsindkomst eller som flygtning på laveste integrationsydelse. Ofte har disse familier ikke mulighed for at opnå økonomisk støtte andre steder til børnenes fritidsaktiviteter, da kommunen først er forpligtet til en indsats ifølge lovgivningen, når problemerne er blevet så store, at der er fare for barnets trivsel.

Jeg er Broen yderst taknemmelig for jeres hjælp. Det er en stor hjælp for mig som enlig mor, og det betyder meget for min dejlige dreng at gå til fodbold. Det er også noget, vi har gjort til vores fællesskab – det gør os glade… Tak fordi I hjælper os.

Mor til dreng på 7 år

De lokale frivillige gør en særlig indsats for disse børn og unge. De formidler kontakten til sportsklubben eller spejdergruppen. De går med i sportsbutikken, når der skal købes udstyr, hjælper med transporten til fritidstilbuddet osv.

I 2017 fik i alt 4.800 børn og unge støtte gennem Broen til at være en del af det lokale forenings- og fritidsliv, og mere end 200 frivillige over hele landet står for den afgørende forskel for børnene med at skabe muligheden for en aktiv fritid.

Om Fonden

Poul Erik Bech Fonden er en almennyttig fond og blev skiftet i 2015 i forbindelse med generationsskiftet i ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech. Fonden ejer i dag størstedelen af mæglervirksomheden. Gennem overskuddet fra EDC Poul Erik Bech støtter fonden dem, der gør en forskel for andre. Lokalt donerer fonden penge til bl.a. juleaften på Strandgården og Broen Halsnæs www.broen-halsnaes.dk.

Publiceret 14 August 2018 11:01