Søren Würtz gennemførte sidste år Frederiksværk Stålsprint med et børnesæde solidt spændt fast på sin herrecykel. Foto: Morten Toft

Søren Würtz gennemførte sidste år Frederiksværk Stålsprint med et børnesæde solidt spændt fast på sin herrecykel. Foto: Morten Toft

Frederiksværk Stålsprint i badedragt, på havelåge og i kondisko

Du behøver ikke det nyeste og dyreste udstyr for at gennemføre Frederiksværk Stålsprint. Det viste Søren Würtz, som gennemførte med et børnesæde spændt fast bag på cyklen.

STÅLSPRINT Triatlon er ikke kun for toptrænede atleter. For det er lidt af en myte, at det kun er atleter, der træner mange timer om ugen, og som kun har det dyreste gear, der kan deltage i triatlon.

Frederiksværk Stålsprint er for dig, der kan overkomme at svømme 500 meter i roligt vand i havnen, cykle 25 kilometer i smukke omgivelser og løbe 5 kilometer i byens gader.

Det er Søren Würtz, som er leder af Kultur, Idræt og Demokrati i Halsnæs Kommune, et glimrende eksempel på. Han gennemførte nemlig Frederiksværk Stålsprint sidste år på sin almindelige herrecykel, hvor barnesædet sad solidt spændt fast lige bag ham.

Tvunget til alternativ løsning

Få dage inden startskuddet til Frederiksværk Stålsprint opdagede Søren Würtz, at nøglen til at fjerne børnesædet på sin cykel var forsvundet. Derfor skyndte han sig rundt til byens cykelsmede for at få hjælp til at slanke cyklen en smule.

Desværre var der ingen hjælp at hente, da der ikke var nogen, der lå inde med den rigtige nøgle. Men i stedet for at investere i en ny cykel tog Søren Würtz en optimistisk beslutning. Han ville cykle om kap med de andre deltagere med børnesædet monteret bag sig.

Når man bliver overhalet af nogle af de rigtig hurtige, giver de et anerkendende nik. Overhaler man selv nogen, giver det ekstra meget anerkendelse

”Det var en meget stor fornøjelse at overhale nogle med racerstyr, stramt cykeltøj og cykelsko på min cykel med børnesæde på,” siger Søren Würtz.

Han lagde ikke rigtig mærke til det ikke-aerodynamiske ekstraudstyr, da først han sad på cyklen og trampede i pedalerne, men det gjorde alle andre omkring ham.

”Når man bliver overhalet af nogle af de rigtig hurtige, giver de et anerkendende nik. Overhaler man selv nogen, giver det ekstra meget anerkendelse, ” siger Søren Würtz.

Børnesædet ikke udtaget i år

I år har han dog skaffet en nøgle, så børnesædet kommer ikke med på turen. Formen er ikke lige så god i år, så han forventer cirka samme resultat, fortæller han. Men han glæder sig til at deltage i årets Stålsprint.

”Stemningen er helt fantastisk. Hvis vejret er nogenlunde, er det helt eminent, når man kommer ind i målområdet og føler, at man har gennemført noget, der måske ikke er kæmpestort, men det er alligevel en præstation, hvor man har været på. Det er helt klart noget andet end at løbe en tur derhjemme,” siger Søren Würtz.

Kommunen bakker op om arrangementet

Halsnæs Kommune er medarrangør af Frederiksværk Stålmand. De er derfor en vigtig del af at få den store triatlonfest stablet på benene. Og lige netop Frederiksværk Stålmand passer perfekt ind i byens identitet, fortæller lederen af Kultur, Idræt og Demokrati i Halsnæs Kommune.

”Vi vil gerne synliggøre den fantastiske kommune og by, som Frederiksværk er. Byen har en unik industrihistorie, hvor det her med stålet passer utroligt godt med den identitet, som byen har,” siger Søren Würtz

Kommunen arbejder med hele byens udvikling under en ramme, der hedder Stålsat By. Det er både, hvordan vi laver lygtepælene og fortovene og arrangementer. Så Stålmanden passer godt ind i fortællingen om, hvem vi er, og hvem vi gerne vil vise andre, at vi er, fortæller Søren Würtz.

Frederiksværk Stålsprint bliver afholdt søndag den 2. september i Frederiksværk og omegn. Du kan læse mere om arrangementet på www.dgi.dk/staalmand, hvor du også kan tilmelde dig.

Publiceret 12 August 2018 00:00