Nicklas K. Sillesen og Kasper Bojes viser medaljen frem efter hjemkomsten fra Carbadge Run. Foto Thomas Quvang

Nicklas K. Sillesen og Kasper Bojes viser medaljen frem efter hjemkomsten fra Carbadge Run. Foto Thomas Quvang

Team Bodega tog turen fra Hundested til Andorra

Fem gutter fra Hundested er netop hjemvendt fra Carbadge Run

Af
Thomas Quvang

Rally-Race En bil med minimum femten år på bagen, og chauffører med kørekort i minimum to år - det var adgangskravet, da fem unge gutter fra Hundested tidligere på året tilmeldte Scandinavia Carbadge Run - et rally med start i Harzen i Tyskland og målgang i Andorra.

De fem lokale - Team Bodega, Nicki Walther Pedersen, Rolf Larsen, Magnus Dræby, Kasper Bojes og Nicklas K. Sillesen fik ideen i efteråret 2017, det skulle bare prøves:

Gammel Corolla

"Der var ikke mange der troede på vi mente det alvorligt dengang, men vi anskaffede os en gammel Toyota Corolla for 8.000 kroner, og så var vi ligesom i gang", fortæller Nicklas K. Sillesen, som sammen med kammeraterne fra skole og gymnasietiden begyndte, at klargøre bilen til turen fra Hundested til Harzen og derfra race fra Harzen til Andorra.

Hjem med tog eller fly?

"Vi tvivlede selfølgelig lidt på om bilen ville holde inden vi tog afsted, men vi måtte sande, at en gammel Corolla, den er altså langtidsholdbar, fem mand i bilen plus oppakning op og ned af bjerge, bilen klarede det meget bedre end vi havde forventet, vi havde nok frygtet, at vi skulle med fly eller tog hjem", lyder det fra Kasper Bojes og Nicklas K. Sillesen efter hjemkomsten. De to fortæller videre:

"Det var en fed, fed oplevelse. Selve racet var fint arrangeret, som et rally-orienteringsløb, hvor man skulle løse forskellige opgaver på etaperne ned gennem Frankrig, Schweiz og til Andorra. Det var ikke alle opgaver vi kunne løse, som f.eks at låne en lastbil og køre tyve meter i den, mens det filmes, men sjovt, det var det i hvertfald", lyder det fra Kasper og Nicklas.

En stor familie

Team Bodega var i selskab med 800 deltagende 'Runners' og det var nærmest som en stor familie:

"Jamen der var jo nærmest festivalstemning på de forskellige camps undervejs og i sær nede i Andorra, vildt fedt at opleve, og var der et team der fik mekaniske problemer på ruten, kunne de være sikre på at få hjælp af de konkurrerende team's, sådan er ånden bare ved dette race som er en pendant til det måske mere kendte rally Gumball Race", fortæller Nicklas og Kasper der ikke vil udelukke, at succes'en bliver gentaget:

Gentagelse næste år - måske

"Vi har snakket om en tur igen til næste år, men nu starter vi alle på studier efter et sabbatår, og det koster altså lidt af opsparingen, at være med. Lysten er der, men om det lige bliver næste år, det ved vi ikke, men det kunne da være sjovt at gentage".

"Og hvis det bliver aktuelt, så skal vi altså også lige ud og anskaffe os en ny bil, for Corolla'en den røg altså til skrot umiddelbart efter hjemkomsten i sidste uge", griner Kasper og Nicklas - to af deltagerne fra Team Bodega. Et navn der er taget af ren kærlighed til hjembyen Hundested:

"Vi kan jo prale af at komme fra en by, hvor der er ligeså mange bodegaer som der er lyskryds", slutter de to ungersvende.

Publiceret 09 August 2018 14:19