Karin Frederiksen er blandt de mange kunstnere, der er klar til at få gæster i egne atelierer og på forskellige udstillingssteder rundt om i Halsnæs den kommende weekend.

Karin Frederiksen er blandt de mange kunstnere, der er klar til at få gæster i egne atelierer og på forskellige udstillingssteder rundt om i Halsnæs den kommende weekend.

Halsnæskunstnere slår dørene op

ÅBNE ATELIERDØRE Der er tradition for, at kunstnerne årligt i en weekend holder arrangementet Åbne Atelierdøre og inviterer publikum indenfor i deres gallerier og værksteder i august.

I år løber arrangementet af stablen i weekenden den 11.-12. august, og det bliver med deltagelse af godt et halvt hundrede kunstnere, som slår dørene op til deres atelierer og inviterer inden for til en kunstsnak.

Vandet og lyset har altid tiltrukket kunstnere til Halsnæs: Det helt særlige lys, som nærheden til hav, fjord og sø giver her i Halsnæs, har alle dage tiltrukket kunstnere og inspireret mange, både lokale og besøgende. Et gammelt opslag fra den nu nedbrændte Lisegården i Liseleje fortæller, at en delegation af kunstnere fra det indre København i slutningen af 1700 tallet blev sendt til Nordsjælland for at finde velegnede steder til feriemål for det ”bedre borgerskab”.

Dem kan du besøge - udpluk af programmet og folderen Kunst i Halsnæs (Læs mere på oplevhalsnaes.dk):

Die Kunsthalle

Et lille galleri midt i hjertet af Liseleje. Her er skiftende udstillinger af kortere og længere varighed.

Galleri Bell

Akvarelkunst med lokalt afsæt - inspiration i det lokale miljø, danske landskaber og fra den indre fantasi, tanker og drømme.

Galleri Chili i Frederiksværk

Her udstiller Torben Jespersen sammen med Inger Lindenstrøm.

Galleri Inge Albertsen

Maleri, tegning, collage, foto, grafik. Arbejder ofte omkring tema, dykker ned i det igen og igen.

Atelier Amalie & Fællesværkstedet

Ligger i smukke omgivelser lige bag ved Knud Rasmussens Museum ved Kattegatkysten i det nordlige Hundested.

Backhaus-Brown & Glassmedjen

Arbejdende glasværksted, galleri & butik. Smukt beliggende på Hundested Havn finder man Glassmedjen, der bl.a. står for glasskibene sammen med nabovirksomheden Egeværk.

Brammerkunst

Atelierbutikken sælger malerier og kunsthåndværk på Hundested Havn, bl.a keramik, smykker og skulpturer.

De Underlige Fisk

Galleri og kunsthåndværk på havnen i Hundested ud for platformen Klap-en-fisk.

Året rundt:

Ud over weekendens arrangement byder kunstnerne faktisk inden for året rundt. Nu viser kunstnerne selv vejen til det rå og autentiske Halsnæs i brochuren Kunst i Halsnæs 2018, der blandt andet findes på turistkontorer og i kunstnernes atelierer. Brochuren præsenterer de forskellige kunstneres åbningstider og lægger op til, at man mange steder kan kontakte kunstneren for et besøg. Så er du nysgerrig efter at se kunst i Halsnæs, giver brochuren dig et godt udgangspunkt for en opdagelsesrejse i mange forskellige materialer og kunstneriske udtryk.

Publiceret 08 August 2018 07:00

SENESTE TV