Hvepsemanden Willy med et af de største boer, han har fjernet for nylig i lokalområdet. Privat foto

Hvepsemanden Willy med et af de største boer, han har fjernet for nylig i lokalområdet. Privat foto

Hvepseplagen er over os

HVEPSE De summer, de stikker, og de kan være voldsomt generende i denne tid - hvepsene - og det er tilsyneladende et stort år for sort-gule insekter.

"Der findes voldsomt mange lige nu, og hvis man ikke passer på, kan de bygge boer, der bare vokser og vokser. Lige for tiden er jeg af sted 7-8 gange dagligt for at hjælpe boligejere af med plageånderne," siger Willy Petersen, der i ungdomsårene var en af brydeklubben Heros´ talenter og gennem flere år har han beskæftiget sig med at bekæmpe bl.a. hvepseplagen.

En af tidens store bryderier er hvepseboer på lofter, bag tagudhæng, i udhuse, etcetera etcetera.

"De kan være svære at komme til, og jeg er naturligvis nødt til tage mine forholdsregler med specielt udstyr og dragt, for hvepsene kan være nogle aggressive bæster, og et enkelt bo kan rumme tusinder af hvepse. Det er bestemt ikke amatørarbejde at fjerne de største boer, mens de små af slagsen kan fjernes af de fleste, hvis man bare husker at bruge noget specielt spray, er forsigtig og sørger for at tildække sin hud," siger han og fortæller om nogle ret uheldige episoder, hvor boligejere har forsøgt at komme hvepsene til livs med benzin, ukrudtsbrændere eller andre brændfarlige remedier.

"Det er farligt at forsøge sig med den slags - især her under tørken med ekstrem brandfare. I et af de værste tilfælde jeg har hørt om, skete der store skader, da en mand forsøgte at futte et jordhvepse-bo af med benzin. Det endte med eksplosion. Er man i tvivl om fremgangsmåden, skal man spørge sig grundigt til råds eller tilkalde en specialist," fortæller Willy Nielsen efter en uge med blandt andet rydning af en håndfuld større og mindre hvepseboer på samme ejendom, samt hasteudrykning til et hus under ombygning, hvor håndværkerne ikke kunne komme videre med arbejdet, før hvepseboer var fjernet. /an

Tips til hus- og havefolket fra Hvepsemanden: Læs mere i ugens avis

Publiceret 06 August 2018 09:03