Børnene fra Julemærkehjemmet Kildemose har været på fisketur - med stor succes!

Børnene fra Julemærkehjemmet Kildemose har været på fisketur - med stor succes!

Julemærkebørn på fisketur

Der blev hevet torsk i land, da børnene fra Julemærkehjemmet Kildemose var en tur på Øresund

OPLEVELSE Børnene på Julemærkehjemmet Kildemose, Ølsted, havde en uforglemmelig dag på Øresund, da de tirsdag 17. juli var på fisketur med kutteren M/S Fyrholm.

Det var "Børnenes Lystfisker Akademi", der havde inviteret børnene, mens Røde Kors Frederikssund donerede transporten - frivillige fra begge foreninger var med ombord som hjælpere. Og de var med til at give børnene en fantastisk dag.

Så er der bid igen!

Så er der bid igen!

Den første fisk, ud af rigtig mang,e blev hevet ombord blot 1 minut efter klokken havde lydt, og så var fisketuren godt i gang. Vejret var perfekt, og alle fik noget på krogen. Stemningen ombord var høj, der var smil og grin på alles læber.

Kys torsken!

Kys torsken!

"På Kildemose mener vi, at det er vigtigt, at børnene lærer at kunne glæde sig på hinandens vegne. Og det var der rig lejlighed til den dag! Begejstringen var stor, og glædesråb hørtes ud over kutteren, hver gang et barn fik en fisk på krogen," fortæller en af de deltagende personaler.

Se hvad jeg har fanget!

Se hvad jeg har fanget!

Fisketuren var med til at styrke fællesskabet mellem børnene og venskaber knyttet.

”Det her kunne jeg godt gøre hver dag,” var der enighed om blandt nogle drenge, og Jamie (12 år) bekendtgjorde:

”Thomas og jeg har aftalt, at det her skal vi til at gøre sammen.”

kil@lokalavisen.dk

Fakta

    Børnenes Lystfisker Akademi har til formål at tilbyde familier og børn fra alle samfundslag, fritidsaktivitet i form af lystfiskeri og friluftsliv.

    Julemærkehjemmet Kildemose, Ølsted, er et af fem julemærkehjem i Danmark. Her er plads til 24 børn ad gangen i alderen 7-14 år, som tilbydes 10 ugers ophold.

    Julemærkehjemmene tager sig af børn med problemer som overvægt eller mobning.

    Julemærkehjemmene finansieres gennem Julemærkefonden via salg af julemærker, afholdelse af julemærkemarcher og private bidrag.

Publiceret 18 July 2018 13:31

SENESTE TV