Peter Plant.

Peter Plant.

70 år: Peter Plant

Fredag 20. juli fylder Peter Plant, Røjlegården ved Torup, 70 år.

Peter Plant er en iværksætter med fokus på både det lokale og det internationale. I den lokale sammenhæng er han en kulturel og politisk igangsætter: Torup Bogby, Torup Marked, lokalrådet Torup Ting og Spisekammer Halsnæs er nogle af hans lokale initiativer i og omkring Torup.

Sammen med sin hustru og lokale kræfter har han restaureret Dyssekilde Station i Torup til at være et lokalt samlingspunkt, som huser marked, bogby, et kreativt kontorfællesskab og en spiselig have.

I disse år er han dybt engageret i at udvikle den ny, bæredygtige bydel Hvideland i Torup. Og som formand for EUs udkantsfond LAG Halsnæs-Gribskov er han meget aktiv i landdistrikternes udvikling – både lokalt og på landsplan.

Hans internationale engagement har bragt ham mange opgaver i forbindelse med europæiske udviklingsprojekter, medlemskab af ekspertgrupper og regeringskommissioner - og foredrag verden over indenfor sit fagområde: uddannelses- og erhvervsvejledning.

Peter er uddannet lærer, cand.pæd. og PhD. Hans danske og internationale karriere omfatter: lærer, skolevejleder, ungdomsvejleder, erhvervsvejleder, fagforeningsformand, redaktør, forfatter, debattør, vice-president i den internationale vejlederforening, konsulent for EU Kommissionen. Efter årtiers ansættelse ved Aarhus Universitet er han nu professor i Karriereveiledning ved University of South-East Norway.

Peter har fået flere hæderspriser: Årets Vejleder i Danmark, Livsvarigt Hædersmedlem af Sveriges Vejlederforening – og Frederiksfant, Halsnæs. Og så skriver han lejlighedssange, som kommenterer livet i Torup og omegn.

Sammen med sin hustru driver han et økologisk landbrug på Røjlegården, Torup, hvor 70-års dagen også fejres med reception på dagen.

Publiceret 18 July 2018 08:58

SENESTE TV