Dette postkort, stemplet i 1953, har fået mange læsere til at komme med bud på, hvor i Frederiksværk billedet er taget.

Dette postkort, stemplet i 1953, har fået mange læsere til at komme med bud på, hvor i Frederiksværk billedet er taget.

Delte meninger om trappe

Det gamle postkort, med børn og hunde på en trappe,har givet mange læserreaktioner

Af
Kim Larsen

UGENS POSTKORT For et par uger siden blev læserne bedt om hjælp til at opklare, hvor motivet til et postkort var fra. Det forestillede to børn, i selskab med to hunde, på vej op ad en trappe - og i hjørnet stod der "Frederiksværk".

Der er rigtig mange hjælpsomme læsere, som har reageret, men der er delte meninger om, hvor i Frederiksværk postkortet er fra. Her nogle af de mange bud.

Anne Marie Madsen:

"Jeg synes, det ligner det sted i Frederiksværk, hvor man går op til Skovbakken, hvor bænken er forneden (over for Lidl). Dog kan jeg godt se, at der ikke er trætrin på dit billede, men selve stedet minder mig så meget om ture op af den trappe, som barn."

Susanne Siewartz West er af samme mening:

"Jeg er sikker på, at ugens postkort forestiller trappen, der går gennem den lille skov fra enden af Elmevej ned til Nørregade. Trappen / nedgangen findes stadig, dog i en noget mere forsømt udgave. Jeg er opvokset på Ahornvej, og har gået op og ned af den trappe mange gange."

L. Nygaard: "Ugens postkort i ugeavisen kan være fra stien ved Sandskårsvej i Frederiksværk, som går op til bakken ved det gamle sygehus - Norske Bakke."

Erik Nielsen: "Jeg er født i Bakkegade og for enden på toppen går en trappe op til en skovsti. Lidt til højre ad denne sti går en trappe op til toppen af skoven, og jeg tror det er denne trappe på billedet. Det ligner i hvert fald med de sving trappen har.

Jeanette Thomsen: "Når man kører op ad Sandskårsvej, kommer der en trappe på venstre side side midt på bakken. Her begynder skoven. Går man op ad trappen, er der cirka 15 meter inde på højre side en sti, der går op. Jeg tror billedet stammer herfra. I dag er der ikke meget tilbage af trappetrinene fra det 65 år gamle postkortfoto, men for 50-55 år siden gik jeg tit søndagstur med mine forældre op ad den sti, og mener at kunne kende trappen fra dengang."

Flere andre er også ved Sandskårsvej, men til den anden side.

Tina Rosendahl Larsen skriver: "Jeg har et bud på hvor billedet er taget: Hvis du går op ad sandskårsbakken, så er der en trappe op på højre side, den skal du bare følge, og så vil du se den trappe, som fører op til den mest fantastiske udsigt ud over Frederiksværk."

Anette Lozana er vist nok samme sted:

"Da jeg så billedet fra 1953, tænke jeg straks tilbage på min tidligere lejlighed på Godthåbsvej. Min baghave stødte op til skoven, hvor der gik en sti langs med haven. Til venstre kom jeg til en trappe, som førte ned til Sandskårsvej. Hvis jeg i stedet for at gå ned ad denne trappe gik til højre, var der en lang trappe, som førte op til Bakkestien, hvor der var en fantastisk udsigt over byen. Jeg er overbevist om, at det er denne trappe.

Og Bjarne Christensen er vist på de samme kanter, når han angiver, at det er trappen (set fra Sandskårsvej) til de tidligere krudttårne.

Ole Vibestrup Pedersen er også på Bakkestien, men et helt andet sted:

"Jeg så med det samme, at det er et motiv af Bakkestien ved Hvide klint. Det er trappen op til klinten, når man går op fra stranden, der hvor huset Hvide Klint ligger."

Efter at have studeret de mange forslag, beskrivelser og fotos af nyere dato lyder konklusionen fra postkortsamler Niels Vad: "Jeg tror Jeanettes bud er det bedste."

Der er ingen læsere, der har budt ind på, hvem de to børn på postkortet kan være.

Publiceret 17 July 2018 12:55