Fem friske drenge deltog i Frederiksborg Brand & Rednings tre dages kursus. Fotos Thomas Quvang

Fem friske drenge deltog i Frederiksborg Brand & Rednings tre dages kursus. Fotos Thomas Quvang

Kommende røgdykkere i aktion

Fem drenge prøvede kræfter med beredskabets opgaver

Af
Thomas Quvang

Aktiv Sommer Brandslukning, røgdykning, førstehjælp og forebyggelse af ulykker.

Det var blot en del af programmet for fem friske drenge i der i sidste uge havde tilmeldt sig sommerens junior-brandmandskursus med Frederiksborg Brand og Redning som arrangør, og et kursus som var med i Aktiv Halsnæs sommertilbud til ferierende skolebørn.

De fem drenge gennemgik et tre dages kursus sammen med instruktørerne Jonas og Sebastian. Og det var tre begivenhedsrige dage, med masser af spændende ting på programmet. Ikke for meget teori, nej det foregik ude i marken med de fem drenge som engagerede medspillere.

Med iltflasker på ryggen

Således blev det unge femkløver iført branddragter og røgdykkerudstyr med iltflasker på ryggen og fik fælles opgaver udfra devicen om vigtigheden i at arbejde i teams, passe på hinanden i pressede situationer, men samtidig også at træffe selvstændige beslutninger.

Førstedagen gik med førstehjælpsøvelser, elementær brandbekæmpelse, slukningsarbejde og de mange regler der er i forbindelse med forebyggelse af og bekæmpelse af brande.

Tirsdag kom røgdykkermaskerne på, og også her stod der masser af øvelser på skemaet frem mod kursets sidste dag, hvor turen gik til Slangerup og Frederikssund ligeledes med praktiske øvelser, blandt andet i højden i en lift og senere skulle røgdykkerundervisningen stå sin prøve, da drengene blev sendt igennem en lille røgdykkerbane med alt udstyret på.

Nyt hold til september

Ved at holde sådanne kurser for unge mennesker er det Frederiksborg Brand og Rednings ønske, at tiltrække nogle unge, der ikke har tradition for at deltage i fritidsaktiviteter, og som kan have gavn af at indgå i et sundt fællesskab.

Udover at de unge skal opnå kompetencer inden for brand og redning, er der ligeledes et særligt fokus på medborgerskab og den rolle som brandfolk spiller i samfundet.

Et decideret junior brandkorps oprettes en gang om året og varer fra september til maj med en ugentlig undervisningsgang og en afsluttende opvisning foran familie og direktøren for Frederiksborg Brand & Redning.

Nyt hold starter op i september og undervisningen foregår mandage kl. 18-20.

Publiceret 12 July 2018 12:00