Jan Friis-Mikkelsen og Charlotte Vendorf foran 'Landhandelen' som åbner torsdag middag. Foto Thomas Quvang

Jan Friis-Mikkelsen og Charlotte Vendorf foran 'Landhandelen' som åbner torsdag middag. Foto Thomas Quvang

Smugkro og landhandel

Restaurant Tinggården udvider med café torsdag

Af
Thomas Quvang

Landhandel Tidligt i foråret begyndte Jan Friis-Mikkelsen og Charlotte Vendorf at renovere længen bagved Tinggården, en gammel drøm om at indrette længen bag restauranten begyndte at tage form.

Nu har arbejdet stået på et par måneder, og torsdag middag kan indehaverne af Tinggården præsentere en god gammeldags landhandel, krydret med bageri og café.

”Vi kalder det en arbejdende butik, med megen dialog til kunder og gæster, hvor vi gerne forklarer hvorfor vi gør som vi gør”, fortæller Jan og Charlotte der har indrettet længen med bl.a. brændefyret bageovn, mølleri og stenkværn.

”Vi maler selv melet og bager selv for at præsentere ordentligt brød og i det hele taget er det som kommer over disken, hvad enten det er kød, pålæg eller deserter, primært egen produktion”, fortæller Jan og Charlotte få dage før åbningen torsdag middag.

Hjemmelavede produkter

Tinggården har modtaget LAG midler til projektet hvis arbejdstitel var ’Tinggårdens bageri, landhandel og smugkro’. En smugkro der, i modsætning til ’gamle dage’ dog har bevilling til at sælge spiritus. Men for fremtiden kommer stedet bare til at hedde’ Landhandelen’, med udsalg af hjemmelavede produkter, bageri i den ene ende og café i den anden ende af lokalet. Også her er det egne varer som gæsterne kan glæde sig til:

”Vi brygger selv vores øl, ligesom der kommer til at stå hjemmebrygget sodavand i køleskabet. Dertil er der selvfølgelig også mulighed for et godt glas vin”, lyder det fra Jan og Charlotte der i samme moment åbner op for diverse events i og omkring caféen samt i den nyanlagte have bag længen, hvor gæsterne kan nyde deres mad:

”Planen er at åbne op for forskellige arrangementer, det kunne være små kurser som hvordan man forbereder en rugbrødsdej, eller hvordan man klargør en hornfisk helt fra bunden”, siger de to indehavere.

Tinggårdens Landhandel slår dørene op torsdag middag og byder på små smagsprøver. Efterfølgende er der åbent hver dag fra kl. 12-18.

Publiceret 10 July 2018 12:48