Steffen Mattrup Lund-Hansen er i gang med sin 25. sæson som livredder ved stranden Trekanten. Foto: Kim Larsen.

Steffen Mattrup Lund-Hansen er i gang med sin 25. sæson som livredder ved stranden Trekanten. Foto: Kim Larsen.

En 25 år lang affære med Trekanten

Steffen Mattrup Lund-Hansen er i gang med sin 25. sæson som livredder ved bystranden Trekanten i Hundested

Af
Kim Larsen

JUBILÆUM Med en far som svømmeinstruktør voksede Steffen Lund-Hansen nærmest op i vandet. Og så snart han blev 18 år tog han livredderprøven og startede som livredder i svømmehallen i hjembyen Ganløse.

Men han ville hellere være kystlivredder. Da Steffen i 1994, efter flere års ansøgninger, endelig fik ansættelse som kystlivredder, var det som ferieafløser ved Trekanten.

Året efter blev livredderjobbet ved Lille Kulgab ledigt. Det var en af hans favoritstrande som barn, så det var et drømmejob. Men han fik det ikke. Også jobbet ved den fjerneste bystrand helt i Hundested blev ledigt. Og her blev Steffen 'deporteret til', som han udtrykker det.

Men allerede efter første sæson i Hundested var Steffen 'solgt'.

"Det er verdens bedste job," fastslår han i dag.

Egentlig er det kun et bijob, for Steffen Mattrup Lund-Hansen arbejder til daglig ved DSB i Taastrup. Men han er så glad for livredderjobbet, at han nu på 25. år bruger sin ferie på at passe på badegæsterne i Hundested.

Jubilæumssæsonen har været dramatisk, idet der fredag 29. juni skete en drukneulykke ved Trekanten, hvor en 68-årig mand omkom. Men det var en dag, hvor Steffen havde afløser på. Og faktisk har den erfarne livredder i sine 25 sæsoner aldrig været på nogen 'rød aktion', som livredderne kalder de mest dramatiske redningsaktioner.

Steffen har absolut ingen planer om at lade sig pensionere som livredder. I hvert fald tidligst i 2028, for så vil den ældste datter Freja være 18 år, og så vil kun være gammel nok til at kunne overtage posten som livredder på Trekanten, drømmer Steffen Mattrup Lund-Hansen.

Publiceret 06 July 2018 12:40