Morten Kvistgaard har i sin romandebut taget udgangspunkt i virkelige hændelser i Rusland for ca. 100 år siden. Pressefoto.

Morten Kvistgaard har i sin romandebut taget udgangspunkt i virkelige hændelser i Rusland for ca. 100 år siden. Pressefoto.

Forfatterdebut

HISTORISK ROMAN Romanen "Alla og klaveret" handler om en ung russisk kvinde for ca. 100 år siden. Den er skrevet Morten Kvistgaard, som hermed debutterer som forfatter.

Morten Kvistgaard har haft sommerhus i Kregme de seneste 12 år, så han er sådan lidt lokal. Og så mener han i øvrigt, at bogen måske vil interessere de russiske og ukrainske familier, der er kommet til Frederiksværk i forbindelse med stålværkerne.

Bogen, som har undertitlen "Den russiske tragedie 1912 til 1924", er inspireret af virkelige begivenheder og mennesker, hvis dramatiske skæbne afspejler Ruslands og Balkans nyere historie.

Morten Kvistgaard har i mange år arbejdet i Rusland, Ukraine og på Balkan. Det er mødet og venskabet med et barnebarn til virkelighedens Alla, der har givet næring til hans første roman, som er første bog i en planlagt trilogi, der vil strække fra Rusland 1912 til det 21. århundrede i Bosnien.

Bogen er udgivet via Saxo Publish og kan bl.a. købes i Bog & Idé, Frederiksværk.

kil@lokalavisen.dk

Publiceret 05 July 2018 13:52