Start dagen med en gang vandgymnastik i Kattegats blå bølger

Start dagen med en gang vandgymnastik i Kattegats blå bølger

Svømmeskole og Rescue Camp

Masser af aktiviteter for børn og voksne på Trekanten i Hundested

Af
Thomas Quvang

Strand Nu starter Kystlivreddernes Svømmeskole på Trekanten sin 18. sæson .

Det er mandag den 2. juli at der tages hul på en ny sæson, og svømmeskolens program tilbyder igen aktiviteter for børn og voksne på Trekanten i Hundested.

Efter 17 sæsoner har det vist, at der har været et behov for svømmeskolens aktiviteter i sommerferien, så børn, unge, voksne og turister kan boltre sig trygt i Kattegats blå bølger, ikke mindst under forhold, hvor der evt. kan opstå en ulykke pga. kraftig strøm.

”Det er tydeligt at svømmeskolens koncept er bæredygtigt og nu godt forankret, mange af vores elever har været med helt fra første sæson” , indleder Svømmeskolens hovedansvarlige koordinator Steffen Mattrup Lund-Hansen, som startede svømmeskolen i 2000 sammen med sin kystlivredder kollega Lars Seehuusen.

Respekt for havets kræfter

Alle Svømmeskolens tidligere børne & ungdomshold kører nu i 'Ocean Rescue Camp' – undervisningskonceptet i uge 28 til 31.

"Det er bygget op om et fem dages forløb med stor vægt på livrednings-færdigheder i de kystnære områder således, at vores elever bliver rustet til at klare kritiske situationer i havet samt får afprøvet hvor grænsen går i havets elementer", fortæller Steffen Mattrup Lund-Hansen, der gennem de sidste 24 år har arbejdet som kystlivredder sammen med Livredningstjenestens øvrige erfarende kystlivreddere. Steffen fortsætter:

”Selv om der er alvor og seriøsitet som baggrund for undervisningen, gør vi alt for at eleverne har det sjovt med hinanden i et socialt forum. Selvom vores elever bliver modige og rigtig fortrolige med 'verdens bedste svømmehal' er det i den grad vigtigt at de får respekt for havets kræfter”, siger Steffen, som i samme moment oplyser, at sikkerheden ved stranden er i top, der er en førstehjælpskuffert, ilt og en hjertestarter stående stand-by i tilfælde af ulykker.

Tilmelding til Ocean Rescue Camp foregår via hjemmesiden www.dgi.dk/orc.

Vandgymnastik for voksne

For voksne tilbyder Svømmeskolen for 12. gang en aktivitet med vandgymnastik og bevægelse i vand hver mandag og onsdag kl. 8.00-9.00 på Trekanten i Hundested.

Vandgymnastik er et hold for dem, som vil anvende vandet som vægttræning og opretholde kroppens smidighed med serier suppleret med musik. Med brug af alle muskelgrupper uden overbelastning af led og muskler er vand aerobic meget effektiv og uden risiko for skader.

Interesserede til vandgymnastik kan tilmelde sig ved at henvende sig til en af skolens instruktører, som er på livredder-posten hver weekend i juni i tidsrummet kl. 10-18. Tilmelding kan ligeledes foregå ved at møde op hos kystlivredderen.

Publiceret 22 June 2018 00:00