Ung mand bortført og udsat for grov vold

Uenighed om en hund fik to brødre til at bortføre ung mand fra Frederiksværk, som de udsatte for grov vold og ydmygelse

DOM To brødre på 22 og 23 år er ved Retten i Hillerød idømt ubetinget fængsel i henholdsvis seks og syv måneder for grov vold, trusler, ulovlig tvang, brugstyveri af personbil samt frihedsberøvelse af en 23-årig mand. Den 22-årige blev også dømt for besiddelse af hash og en kniv samt kørsel uden kørekort, oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Episoden fandt sted 10. april 2018, hvor den forurettede, en 23-årig mand fra Frederiksværk, efter telefonisk aftale mødtes med de to tiltalte på en tankstation i Allerød.

Den unge mand var blevet kontaktet af de tiltalte via andre personer på sociale medier og et telefonopkald, og han vidste ikke hvem der ventede ham.

Baggrunden for mødet var en kontrovers om en hund, som en af de tiltalte brødre havde haft med sin ekskæreste. Ekskæresten havde efterfølgende haft et forhold til den unge mand fra Frederiksværk.

Da brødrene ankom til tankstationen, hev de fat i den forurettede og truede ham med en lægtehammer. Flere af den forurettedes venner var også til stede på tankstationen. En af dem blev truet til at udlevere sin bilnøgle, hvorefter brødrene smed den forurettede ind i bagagerummet og kørte væk med ham i vennes bil..

Under en cirka 2 timers køretur blev den 23-årige udsat for yderligere vold, heriblandt slag med lægtehammeren. Under et stop i skovområde blev han tvunget til at tage sine bukser af og stikke en auto-lakstift op i sin endetarm, imens de tiltalte så på.

Undervejs ringede brødrene fra forurettedes telefon til den enes ekskæreste og truede med at udsætte hende for samme vold.

"Det er en meget grov sag, hvor den forurettede blev udsat for en voldsom frihedsberøvelse, der varede et par timer, hvorunder han blev slået adskillige gange og afstraffet med lakstiften, som kun havde til formål at ydmyge ham. Jeg er derfor tilfreds med, at retten fandt begge de tiltalte skyldige i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand," udtaler anklager Anne-Mette Wedell Seerup fra Nordsjællands Politi.

De to tiltalte har siddet varetægtsfængslet, siden de blev anholdt 12. april.

Den 23-årige modtog dommen, imens den 22-årige udbad sig betænkningstid med hensyn til anke.

kil@lokalavisen.dk

Publiceret 20 June 2018 15:53