Christa Wendt og Tove Gyldensted har været besøgsvenner i Hundested i henholdsvis 14 og 24 år. Foto: Kim Larsen.

Christa Wendt og Tove Gyldensted har været besøgsvenner i Hundested i henholdsvis 14 og 24 år. Foto: Kim Larsen.

Besøgsvenner søges

Ældre Sagen i Hundested har 12 besøgsvenner, men vil gerne være flere

Af
Kim Larsen

HUNDESTED Ensomhed er et stort problem for mange. Ikke mindst blandt enlige ældre, som ikke længere er så mobile og derfor har svært ved at komme hjemmefra og rundt til aktiviteter eller besøg.

Så er det dejligt at få besøg af en, som har tid til at snakke. Og det har de frivillige besøgsvenner i Ældre Sagen.

Christa Wendt er tovholder besøgsvennerne i Ældre Sagen Hundested. Hun har selv været besøgsven i 14 år:

"Vi er 12 besøgsvenner pt. i Hundested, men vi vil meget gerne være flere. Vi vil gerne på 20, og vi kunne godt bruge nogle flere mænd. Kun tre af de 12 nuværende besøgsvenner er mænd."

"At blive besøgsven kræver først og fremmest af have lyst til det, og så skal man være udadvendt og kunne snakke med de ældre. Man kommer på besøg en gang om ugen en time til halvanden. Alle nye får et startkursus, så man ved, hvad man går ind til," fortæller Christa Wendt.

Får også meget igen

Tove Gyldensted har været besøgsven i Hundested i 24 år. Hun oplever, at man som besøgsven ikke bare giver, men også får meget igen:

"Jeg har to, jeg besøger. En på 99 år og en på 93 år. Hende på 99 år er jeg kommet hos gennem 15 år. Hun er blind, så når jeg kommer hos hende, laver jeg en tår kaffe, og så læser jeg Gulvmåtten for hende."

"Og så snakker vi om, hvad der sker omkring os. Vi hygger os rigtig meget. Hun er god til at fortælle historier om ældre tid - hun husker bedre end mig," smiler Tove Gyldensted og tilføjer:

"De er glade, når jeg kommer på besøg. Så føler man selv, at man gør noget - gør en forskel."

Hør mere

Vil du høre mere om det at være besøgsven, eller at få besøg af en besøgsven, så ring til Christa Wendt på tlf: 4055 3828 (bedst mellem kl. 9-12)

Publiceret 19 June 2018 00:00