Enghavehallen skal måske i brug igen efter at have ligge ubrugt hen siden januar 2017 på grund af skimmelsvamp. Arkivfoto: Kim Larsen.

Enghavehallen skal måske i brug igen efter at have ligge ubrugt hen siden januar 2017 på grund af skimmelsvamp. Arkivfoto: Kim Larsen.

Ønsker Enghavehallen i brug igen

Et tiltag til 100.000 kroner skal gøre den skimmelramte hal brugbar, mens der bygges ny skole og hal

Af
Kim Larsen

FOLKESKOLE Siden januar 2017 har Enghavehallen ligget øde hen. Al aktivitet i hallen har ligget stille, fordi der blev fundet skimmelsvamp - især i krybekælderen, men i mindre omfang også andre steder i hallen.

Siden blev der også fundet skimmel på selve skolen, hvilket var kraftigt medvirkende til, at Halsnæs Byråd besluttede at bygge en helt ny skole og rive den gamle ned.

Men børnene skal jo stadig gå i skole, og blandt andet dyrke idræt, i perioden frem til en ny skole og hal står klar. Det giver nogle udfordringer.

Helge Friis, som er udvalgsformand for Skole, Uddannelse og Dagtilbud, har derfor bedt administrationen undersøge, om det er muligt - midlertidigt - at lade skolens elever bruge Enghavehallen igen, mens nybyggeriet står på.

Det vil være en stor gevinst for skolen, idet idrætsundervisningen hermed kan foregå på matriklen i hele byggeperioden.

Ingen garanti

Løsningen går ud på at forsegle den åbne fuge lang idrætsgulvets kant, hvor der i øjeblikket er fri passage til krybekælderen under gulvet - hvor skimmelsvampen er. Samtidig skal udluftning fra krybekælderen øges.

Dette tiltag ventes at koste 100.000 kroner, hvortil kommer afledt drift på 35.000 kroner årligt til analyse og prøvetagning, yderligere rengøring samt øget drift af ventilationsanlæg.

Men om det er nok til at bringe koncentrationen af skimmelsvamp ned på et acceptabelt niveau, hvor hallen kan bruges, er der ingen garanti for:

"Men der er en god chance for, at løsningen kan lade sig gøre og dermed gøre hallen brugbar, imens byggeriet står på," står der at læse i beslutningsoplægget til politikerne.

Halsnæs Byråd skal tage stilling til sagen på mødet torsdag 21. juni.

Publiceret 19 June 2018 00:00