Der er gang i byggeri og tilflytning. Borgmester Steffen Jensen har netop underskrevet salget af parcelhusgrund nr. 100 i Kregme Syd. Arkivfoto.

Der er gang i byggeri og tilflytning. Borgmester Steffen Jensen har netop underskrevet salget af parcelhusgrund nr. 100 i Kregme Syd. Arkivfoto.

Halsnæs trækker nye borgere til

Flere end forventet flytter til Halsnæs Kommune. Det kan bl.a. spores i salget af grunde - parcelhusgrund nummer 100 i Kregme Syd netop er blevet solgt

BEFOLKNINGSVÆKST Der bliver for tiden støbt fundamenter og rejst spær til den store guldmedalje i området Kregme Syd.

Således rundede udbygningen af området i udkanten af Frederiksværk forleden en milepæl, da borgmester Steffen Jensen på kommunens vegne kunne underskrive salget af parcelhusgrund nummer 100 - heraf 40 grunde solgt over det seneste år.

At der er godt gang i salget af lokale byggefelter, vækker da også glæde hos borgmesteren. Men glæden bliver ekstra stor af, at 60 procent af grundene er solgt til borgere, der før boede uden for kommunen og dermed har valgt Halsnæs som deres nye hjem.

Attraktive forhold lokker

At flere vælger Halsnæs Kommune til, kan også ses i en dugfrisk befolkningsprognose. Her går kurven ikke blot opad - der kommer også flere borgere til end forventet.

Den positive udvikling skyldes, ifølge borgmesteren, en kombination af et attraktivt nærområde og gunstige forhold på boligmarkedet:

"Kommunen har i sig selv meget at byde på med smuk natur og et unikt fællesskab, hvor man tager sig tid til hinanden og ikke bare bliver én i mængden. Det ved jeg, at mange sætter pris på. Desuden bliver det meget attraktivt både at bygge og bo her i kommunen, når man kan se, at det kan lade sig gøre at realisere sine boligdrømme og samtidig få både familie- og jobliv til at hænge sammen," siger borgmester Steffen Jensen.

Med det henviser han til, at boligpriserne i Halsnæs stadig er på et fornuftigt niveau, selv om kommunen blot ligger 45 minutters kørsel fra København.

Eksempelvis har man kunnet erhverve en grund i Kregme Syd til omkring en tredjedel af den pris, som en tilsvarende grund ville have kostet i en af nabokommunerne.

"Det er rigtig positivt, at vi bliver flere indbyggere i Halsnæs. Vi byder gerne flere velkommen, og derfor går vi også stille og roligt i gang med at se på næste etape i Kregme Syd og på færdiggørelsen af området til gavn for både eksisterende og kommende beboere. Lokalplanen danner i hvert fald basis for, at det bliver et rigtig rart område at bo i, og jeg glæder mig meget til at følge udviklingen," siger Steffen Jensen.

kil@lokalavisen.dk

Fakta

    Pr. 1. maj 2018 var der 31.276 borgere i Halsnæs Kommune. Det er 108 flere end 1. januar 2018 - og 76 borgere mere, end befolkningsprognosen havde forudsagt.

    Kregme Syd består af fem veje, hvoraf parcelhusgrundene på tre veje nu er udsolgt. Hertil kommer ca. 30 rækkehuse i indercirklen på Tårnvænget, som er under udvikling. Det forventes, at projekteringen af de to sidste veje, Degnevænget og Klokkevænget, inden længe kan gå i gang.

    Flere andre projektgrunde og ejendomsprojekter i Halsnæs Kommune er på vej i udbud. Det drejer sig bl.a. om Kregme Skole, Lerbjerg Børnehave i Hundested samt en del af Højbjergområdet i Lynæs.

Publiceret 15 June 2018 15:05