Da deltagerne i dialogproccen om kommunens dagtilbud med små klistermærker skulle prioritere mellem de mange 'løsningsbrikker', var der trængsel ved

Da deltagerne i dialogproccen om kommunens dagtilbud med små klistermærker skulle prioritere mellem de mange 'løsningsbrikker', var der trængsel ved "Bedre normering". Arkivfoto: Kim Larsen.

Dagtilbud: Bedre normering valgt fra

6 mio. kroner batter alligevel ikke meget, hvis de bruges på opnormering, mener udvalgsformand

Af
Kim Larsen

DAGTILBUD Der var ingen tvivl, da deltagerne ved afslutningen af den omfattende dialogproces om dagtilbud skulle prioritere: Af alle foreslåede løsningsbrikker, løb "Opnormering" med sejren. En meget klar sejr endda.

Alligevel anbefaler et enigt udvalg for Skole, Uddannelse og Dagtilbud at bruge 6 mio. kroner på andre 'løsningsbrikker' end lige netop opnormering.

Hvorfor egentligt det?

Det spørgsmål har vi stillet udvalgsformand Helge Friis (S), som svarer:

"Hvis vi vælger at bruge alle de 6 mio. kroner på opnormering, så ville man kunne ansætte 14 ekstra pædagoger svarende til én ekstra pædagog i hver daginstitution. Der er mange, som ønsker bedre normering, men jeg synes vi får for lidt for pengene, når det kun giver én ekstra pædagog. Vil man overhovedet lægge mærke til det?"

"Kunne vi gøre noget andet, som letter det daglige arbejde og dermed giver mere tid til børnene? Det er det vi gerne vil opnå med den model, vi anbefaler," forklarer Helge Friis og tilføjer:

"Men vi vil gerne i dialog med personale og forældre, der er ikke besluttet noget endnu. Hvis daginstitutionerne melder klart tilbage, at de hellere vil have en pædagog mere, så er vi villige til det."

Bedre normering er et must

Halsnæs Avis har bedt pædagogernes fælles-TR, Hanne Byskov, om en kommentar til udvalgets udspil:

"Dialogprocessen viste et markant ønske om bedre normeringer, så jeg har en forventning om, at bedre normering kommer med i budgetprocessen som et selvstændigt punkt," siger Hanne Byskov.

Der er ikke lagt op til flere tiltag ud over de 6 mio. kroner. Det har udvalgsformanden slået fast overfor Halsnæs Avis. Hvad siger du til, at der ikke sættes penge af til bedre normering?

"Jeg ingen fantasi til at forestille mig, at man ikke vil bruge penge på bedre normering. Vi har da en forventning om, at politikerne lytter til, hvad vi som fagpersonale klart og entydigt har peget på. Hvis man mener det alvorligt med 'tidlig indsats', så er bedre normering en helt klar forudsætning," fastslår Hanne Byskov.

Publiceret 13 June 2018 09:09