Sofie Bruun Bredgaard, her i en landskamp mod Tyskland, tror på to danske sejre i gruppespillet. Foto Henrik Bjerregrav

Sofie Bruun Bredgaard, her i en landskamp mod Tyskland, tror på to danske sejre i gruppespillet. Foto Henrik Bjerregrav

Sofie giver sit bud på de danske VM-chancer

Landsholdsspiller Sofie Bruun Bredgaard er avisens VM-ekspert

Af
Thomas Quvang

VM Det er lige før der sidder en landstræner foran hver eneste tv-skærm i disse dage, hvor VM-feberen så småt er begyndt at rase.

Så hvem skal man egentlig spørge, hvis man nu har brug for lidt ekspertbistand op til den spændende slutrunde der skydes i gang på torsdag.

Brasilien er favorit

Hos Halsnæs Avis var der slet ingen tvivl om, hvem der skulle være lokal VM-ekspert, den lå faktisk lige til højrebenet – områdets eneste landsholdsspiller, Sofie Bruun Bredgaard.

Sofie, der til daglig repræsenterer B93 samt det danske U/16 og U/17 landshold, er ikke i tvivl når det gælder om at forudsige en verdensmester:

”Jeg tror Brasilien vinder VM, de har klassespillere på alle positioner, og også på bænken. Jeg tror de snupper guldet”, siger Sofie der dog håber at titlen og pokalen ender hos Argentina:

”Jeg er kæmpe fan af Messi, det vil være stort at se ham vinde VM, det fortjener han, så jeg tror på Brasilien men håber på Argentina. Jeg har så Spanien, Tyskland og Frankrig som outsidere”.

Videre fra puljen

Med hensyn til de danske chancer, så forudser Sofie et par spændende kampe og hun er ganske optimistisk omkring de rødhvide:

”Den første kamp bliver afgørende for om vi går videre, der skal en sejr og tre point til mod Peru. Jeg tror på en dansk 2-1 sejr, en god start er altid godt, især når vi ved, at den sidste puljekamp bliver svær”, siger Sofie og fortsætter:

”Jeg formoder, at Australien er puljens svageste hold og at vi vinder med 1-0. Dog tror jeg det bliver spændende og nervepirrende til det sidste”, forudser Sofie:

”Til gengæld er Frankrig nogle klasser bedre end os, så jeg tipper et 0-2 nederlag. Jeg satser på, at puljen er afgjort efter de to første puljekampe, så kampen ikke får betydning om vi går videre eller ej”, lyder det fra Sofie der selv har repræsenteret de danske farver 12 gange siden debuten sidste sommer. I disse kampe er det blevet til fire scoringer, ligesom det er blevet til 19 mål i 20 kampe i den hjemlige U/18 DM-liga.

Med hensyn til at finde modstandernes netmasker, så er Sofie helt overbevist om, at Christian Eriksen bliver dansk topscorer ved VM:

”Christian Eriksen bliver helt afgørende for os, han er klart vores bedste spiller. Han kan score udefra, i feltet, på frispark og på straffe. Der er rigtig god mulighed for, at han bliver dansk topscorer”, siger Sofie der selv har en stor triumf i frisk erindring og som har zoomet ind på fodboldfremtiden.

Udleve fodbolddrømmen

Således sikrede B93 for kort tid siden den sjællandske pokaltitel i U/18-rækken med en 3-1 sejr over Brøndby på Ballerup Stadion. Sofie Bredgaard scorede såmænd alle tre mål og fik tillige den ærefulde titel som pokalfighter.

”Jeg skal i dagene 2. -8. juli med landsholdet til Nordic Cup i Hamar i Norge, her venter tre kampe mod hhv. Norge, Finland og Holland” siger Sofie

"Jeg håber, at det i fremtiden bliver til endnu flere landskampe og, at jeg på et senere tidspunkt kan komme til udlandet og udleve min fodbolddrømme på fuld tid”, slutter Sofie der allerede har stiftet bekendtskab med livet som professionel fodboldspiller.

Således var Sofie Bruun Bredgaard sidste efterår til prøvetræning hos Manchester City, som er en af Europas største – også på pige/kvindesiden. Kontakten er skabt, og hvem ved – forhåbentlig venter der et prof-eventyr forude for Sofie Bruun Bredgaard.

Publiceret 12 June 2018 11:46

SENESTE TV