Valdemars dag fejres med nye kartoflter og en snaps på plejecentrene i Halsnæs

Valdemars dag fejres med nye kartoflter og en snaps på plejecentrene i Halsnæs

Heldige kartofler!

Ældre i Halsnæs skåler for Valdemars dag

Af
Thomas Quvang

Frokost Traditionen tro vil ældre på plejecentrene Arresø, Bauneparken, Frederiksværk og Hundested sætte sig til bords og skåle for Valdemarsdag med nye danske kartofler og snaps.

Fredag den 15. juni er valdemarsdag, hvor Dannebrog i 1219 dalede ned fra himlen til Kong Valdemar. Denne dato falder også midt i sæsonen for nye danske kartofler. Derfor fejrer Arresø, Bauneparken, Frederiksværk, Hundested plejecenter og de ældre i Halsnæs dagen med nye danske frilandskartofler og dertilhørende snaps.

Idéen til festlighederne stammer fra en pårørende, som én gang om året tog nye danske kartofler med til sin mand på plejehjemmet. Det er siden år 2000 blevet til en årlig begivenhed koordineret af lokale kartoffelentusiaster og Danmarks Kartoffel Råd.

Skænken til dagens ret

Der er lagt op til hygge, når de ældre på plejecentrene i Halsnæs samles om middagsbordet for at nyde danskernes yndlingsspise. Igen i år hjælper Aalborg Akvavit den gode måltidsoplevelse på vej og er med til at donere skænken til dagens ret.

"Fejringen af valdemarsdag er en skøn begivenhed med hyggeligt samvær for de ældre, og det er vigtig for os at hylde de gode stunder som opstår, når man mødes over en bid mad og akvavit. Derfor har vi sammen med Danmarks Kartoffel Råd og Flensted valgt at bidrage med Aalborg Export Akvavit. Det er en lettilgængelig akvavit med en afrunding af sherry, som er med til at give prikken over i’et til de nye kartofler og det gode selskab", siger Morten Wilms, Kategorichef hos Aalborg Akvavit, Arcus Danmark.

Publiceret 12 June 2018 00:00

SENESTE TV