Samarbejde og teamspirit er en vigtig ingrediens i Rigtige Mænd løbet.

Samarbejde og teamspirit er en vigtig ingrediens i Rigtige Mænd løbet.

Edderkoppen, Farvefræs, Hundeproppen og Bazooka

Få en anderledes motionsoplevelse på Fars Dag den 5. juni

Af
Thomas Quvang

RIGTIGE MÆND Samarbejde, udfordringer og holdånd er kodeordene, når Dansk Firmaidrætsforbund, Firmaidræt Frederiksværk og Halsnæs Kommune inviterer til Rigtige Mænd Løbet på Fars Dag tirsdag den 5. juni.

Alle mænd kan prøve kræfter med Rigtige Mænd Løbet. Undervejs får mændene testet deres styrke, balance og ikke mindst samarbejdsevnerne.

Rigtige Mænd Løbet er et stjerneløb for tre-mands-hold på godt ti kilometer med Krudtværksplænen i Frederiksværk som centralt midtpunkt. Der venter masser af morskab for både deltagere og tilskuere, når teamopgaverne med de kuriøse navne Farvefræs, Edderkoppen, Hundeproppen, Bobslæden, Bazooka og VVS'eren skal overvindes.

To cykler og en løber fra teamopgave til teamopgave, deltagerne kan skiftes til at cykle og løbe undervejs - alt det man(d) ønsker.

 

Flere gengangere

Kurt Kristensen fra Firmaidræt Frederiksværk håber på et brag af en aften:

”Vores ambitionsniveau er højt, og vi ser frem til en hæsblæsende event-afvikling. Jeg håber, at der er masser af mænd derude, som griber udfordringen. Vi garanterer en anderledes, billig og herresjov motionsoplevelse, hvor alle kan være med uanset fysisk form,”

“Vi bygger videre på sidste års succes, mange af de hold som deltog sidste år har allerede tilmeldt sig. Ud fra de allerede tilmeldte hold, kan jeg se at det er en god blanding af familie- venne -og kollegahold.

Flere hold har også været kreative, da de tilmeldte sig, vi har bl. a. Sexklubben, 2 tykke og en kage, Linje 3 og Halsnæs Avis til start. Byrådet i Halsnæs stiller igen med et tværpolitisk hold, med Thomas Møller Nielsen som holdkaptajn”, siger Kurt og fortsætter:

“Lige nu ser det ud til at løbet i Frederiksværk, bliver et af de største på Sjælland. Det er stadig muligt at tilmelde sit hold frem til 1. juni, og vi har stadig plads til flere. Løbet afholdes i 30 byer i Danmark samme aften”.

“Vi ser frem til en hæsblæsende aften”, lyder det fra Kurt Kristensen fra Firmaidrætten i Frederiksværk. Arkivfotos Jan Stephan

“Vi ser frem til en hæsblæsende aften”, lyder det fra Kurt Kristensen fra Firmaidrætten i Frederiksværk. Arkivfotos Jan Stephan

Sjovt at være sund

Rigtige Mænd-projektet består ud over Rigtige Mænd Løbet også af Rigtig Mænd Sjakket, der er online træningsfællesskab på www.rigtigemænd.dk, hvor mændene træner sammen og kan udfordrer hinanden.

Rigtige Mænd-projektet, der understøttes af Nordea-fonden, handler i sit udgangspunkt om at motivere sofavante mænd til at dyrke idræt og motion i fællesskab med ligesindede.

Sygdomsstatistikker og en levetid, der er fire-fem år kortere end kvinders, taler nemlig ikke til mændenes fordel.

Projektleder i Dansk Firmaidrætsforbund, Dan Hansen, er taknemmelig over, at Firmaidræt Frederiksværk og Halsnæs Kommune bidrager til udbredelsen af Rigtige Mænd-konceptet.

”Det er stærkt! Et Rigtige Mænd Løb og især træningsfællesskaber i nærområdet er guld værd. Dansk Firmaidrætsforbund og vores lokale firmaidrætsforeninger er altid klar med sparring og gode råd.” siger Dan Hansen.

Der er åbent for tilmelding til Rigtige Mænd Løbet frem til den 1. juni på www.sportstiming.dk/rigtigemaend.

Publiceret 25 May 2018 00:00