Nikkende Kobjælde er blandt de sjældne planter på stedet. Foto: Naturstyrelsen

Nikkende Kobjælde er blandt de sjældne planter på stedet. Foto: Naturstyrelsen

Melby Overdrev:

Pas godt på den sårbare natur

Løse hunde og cyklister skader de fredede naturarealer

NATUR “Hjælp med at passe på Melby Overdrev,” lyder opfordringen fra Naturstyrelsen Nordsjælland, da det er konstateret, at hundeejere slipper deres dyr løs og mountainbikere cykler på de sårbare hedearealer.

“Naturstyrelsen vil derfor opfordre til at alle respekterer reglerne, holder hunden i snor, kun cykler på de afmærkede veje og f.eks. Nordkystsien, som går i kanten af området. På den måde kan vi alle være med til at bevare det rige plante – og dyreliv på Melby Overdrev,” fortæller biolog Anne Johannisson.

Melby Overdrev er med sine 145 hektar Sjællands største statsejede hede og fredet. Det er et helt særligt område, og her findes mange sjældne fugle, planter, biller og sommerfugle.

Køerne slippes løs næste uge 

“Overdrevet er unik men også sårbar, og tåler ikke den forstyrrelse og det slid som løse hunde og cykling på hedearealerne medfører. På den måde kan vi alle være med til at bevare det rige plante– og dyreliv på Melby Overdrev,” fortæller biologen og tilføjer at den tidligere omtalte plan om kreaturer på en del af området snart bliver ført ud i livet: Tirsdag skulle en flok køer være at finde på Overdrevet for at tage kampen op mod bævre-asp, som er en indtrængende art.

Publiceret 10 May 2018 11:00

SENESTE TV