”FrivilligBørs” i Halsnæs

Hvis vi bytter ydelser på kryds og tværs, vil det løfte hele lokalsamfundet og skabe mere trivsel - det er tankegangen bag den “FrivilligBørs”, som Frivilligcentret har i støbeskeen

FRIVILLIGBØRS Der har været afholdt FrivilligBørser mange steder rundt i landet med stor succes. Så det er et godt og gennemprøvet koncept, som Frivilligcenter Halsnæs inviterer til 28. september. Konceptet er nyt i Halsnæs, så selvom der er mere end fire måneder til, vil Frivilligcentret allerede nu gerne fortælle om, hvad en Frivilligbørs går ud på. “Det handler om at hjælpe andre, blive hjulpet og få alle de uudnyttede værdier frem i lyset og benyttet,” fortæller Lea Schønberg, leder af Frivilligcenter Halsnæs. Hun fortsætter: “Der er mange ressourcer, som vi ikke tænker over kan have stor værdi for andre - ofte uden at det koster os noget. Det kan f.eks. være tomme lokaler, idéer, viden og knowhow, netværk, eller måske maskiner og udstyr, der alligevel står stille uden for arbejdstid.” “Alle, der mener at have noget at dele - foreninger, private og offentlige virksomheder, institutioner eller enkeltpersoner - kan tilmelde sig FrivilligBørsen.” “Mulighederne er mange. Grundlæggende handler det om gratis ressourcer og ydelser som f.eks lån af lokaler til arrangementer eller møder, diverse foredrag, undervisning, underholdning, frivillige ’arme og ben’, indkøbaftaler, oplevelser, fotograf, rådgivning, lån af udstyr, IT hjælp.” “Eksempelvis kan en børnehave hente affaldsprodukter til kreativ brug fra en fabrik, eller et kor kan prøve foran et publikum ved at flytte en øvegang til et plejehjem.” “Eller en ungdomsklub kan få en tur på en golfbane med instruktør, og så kan de hjælpe golfklubben med uddele en reklameflyer eller at få styr på, hvordan man bruger de sociale medier,” fortæller Lea Schønberg.

Gevinst til alle

“Gevinsterne for alle parter er åbenlyse. Men udover deltagernes egne gevinster, vil projektet også give en samfundsmæssig gevinst,” understreger Lea Schønberg. “Når frivillige foreninger og grupper danner partnerskaber og netværk med erhvervsliv og offentlige virksomheder og, vil det løfte de enkelte og spare ressourcer, der kan udnyttes til forøget vækst og trivsel.” “Og ved at vi lærer hinanden at kende på en ny måde, får vi større forståelse for hinandens udfordringer, og dét skaber et bedre lokalsamfund med god sammenhængskraft her i Halsnæs.”

Lea Schønberg: “Der er mange ressourcer, som vi ikke tænker over kan have stor værdi for andre - ofte uden at det koster os noget.”

Lea Schønberg: “Der er mange ressourcer, som vi ikke tænker over kan have stor værdi for andre - ofte uden at det koster os noget.”

Hvordan foregår det?

Forud for selve Børsdagen 28. september bliver deltagerne bedt om at udfylde et skema med, hvad de kan tilbyde, og hvad de ønsker. Dette samles til et BØRS-katalog, som man kan orientere sig i før selve dagen. På Børs-dagen går alle rundt mellem hinanden og snakker og forhandler aftaler. For at lette tingene deltagerene hjælper ’børsmæglere’ med at guide deltagerne rundt, og ’notarer” vil assistere udfylde aftaleskemaer. Næsten 20 foreninger og virksomheder er allerede tilmeldt.

Fakta

Tirsdag 29. maj kl. 17-18.30 indbyder Frivilligcentret til information og inspiration om FrivilligBørsen. Der vil være lidt at spise og drikke. Tilmelding til dette møde senest 25. maj til info@frivilligcenterhalsnaes.dk. Selve FrivilligBørsen er fredag 28. september kl. 14.30

Publiceret 08 May 2018 00:00

SENESTE TV