Halsnæs Kommunen har fået vanskeligere ved at få besat SOSU-elevstillingerne i kommunen. Arkivfoto (2013): Nyuddannede SOSU-hjælpere i Halsnæs Kommune.

Halsnæs Kommunen har fået vanskeligere ved at få besat SOSU-elevstillingerne i kommunen. Arkivfoto (2013): Nyuddannede SOSU-hjælpere i Halsnæs Kommune.

For få SOSU-elever vælger Halsnæs

Trods truende SOSU-mangel formår Halsnæs Kommune ikke at tiltrække SOSU-elever

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

UDDANNELSE Et stort antal SOSU-ansatte vil de nærmeste år forlade faget på grund af alder. Den udvikling kommer samtidig med, at Danmark får flere ældre og plejetrængende borgere. Alligevel har mange kommuner problemer med at overholde den aftale om uddannelse af SOSU-medarbejdere, som de har indgået - den såkaldte dimensioneringsaftale. På landsplan viser tal fra SOSU-skolerne, som FOA har indsamlet, at kommunerne samlet set kun har opfyldt 80 procent af denne dimensioneringsaftale. Værst ser det ud i Hovedstadsområdet, hvor kommunerne samlet set kun opfylder aftalen 68 procent. Og Halsnæs Kommune ligger helt i bund! I 2017 skulle Halsnæs Kommune skaffe 34 SOSU-praktikpladser, men det blev kun til 10 pladser. En opfyldelsesgrad på 29 procent. “Der er behov for en ekstra indsats nu for at tiltrække nye til fagene, og så er det skuffende at opleve, at så få kommunerne lever op til aftalen,” siger Karen Stæhr, sektorformand i FOA.

“Vi har fokus på det”

“Det er rigtigt at Halsnæs Kommune, og landets kommuner generelt, er udfordret i forhold til at rekruttere elever. Især det seneste år, har de tværet svært,” udtaler personalechef i Halsnæs Kommune, Kim Nissen. “Men vi opfylder vores dimensioneringsaftale. Vi tilbyder det antal elevstillinger vi skal, men vi kan bare ikke besætte stillingerne,” understreger Kim Nissen og fortsætter: “Efter uddannelsesreformen har SOSU-skolerne haft svært ved at tiltrække elever. Kommunerne må derfor ’slås om’ de for få grunduddannede elever .” “Elever fra andre kommuner vælger sjældent Halsnæs. De kan ’shoppe’ mellem elevpladser i mange kommuner, og de trækker hellere mod København. Men vi oplever også, at elever med bopæl i Halsnæs, som har læst i Hillerød, vælger elevplads i andre kommuner - de er blevet vant til at pendle.” “Vi har allerede gjort meget for at tiltrække SOSU-elever. Vi havde en kampagne på SOSU-skolen lige før jul, hvor vi gjorde opmærksom på Halsnæs Kommune. Vi samarbejder med et mediebureau om at lave nogle spændende annoncer, der kan tiltrække elever. Vi har egen hjemmeside til eleverne. Også ved erhvervsmessen i Gjethuset for 9-.10. klasserne har vi gjort opmærksom på SOSU-uddannelsen.” “Vi vil meget gerne have de elevstillingerne besat, og vi har meget fokus på det. Hidtil har vi haft optag tre gange om året, det øger vi nu til fire.” “Endnu har vi ikke problemer med at skaffe uddannet SOSU-personale. Men med flere ældre, samtidig med færre unge i faget, tror jeg, at vi om fem år kan komme til at mangle arbejdskraft på ældreområdet,” vurderer Kim Nissen. Halsnæs Kommune har i øvrigt under overvejelse at tilbyde nogle af de 237 SOSU-hjælpere i Halsnæs Kommune uddannelsesorlov til at opkvalificere sig til SOSU-assistenter, oplyser personalechefen.

Flere søger terapeut-vejen

Samtidig med at antallet af SOSU-elever falder, så søger flere ind som fysioterapeuter og ergoterapeuter, påpeger personalechef Kim Nissen: “Det er sådan set positivt, for vi ansætter flere og flere terapeuter i Halsnæs Kommune, mens antallet af SOSU-hjælpere og -assistenter faktisk er faldende.”

Fakta

I Halsnæs Kommune er der p.t. ansat 237 SOSU-hjælpere og 140 SOSU- assistenter. Ifølge den seneste befolkningsprognose for Halsnæs Kommune, vil der blive 28,0 procent flere 65-99 årige i løbet af de kommende 10 år.

Publiceret 28 February 2018 00:00