Lottomillionærer:

“Vi har spinket og sparet for at blive i vores hus”

Lottogevinsten på godt 18 mio. kroner er faldet et tørt sted - efter nogle ekstremt hårde år, skal der nu bruges penge

GEVINST 18.482.286 kroner lyder gevinsten på, som et par fra Frederiksværk har vundet i Eurojackpot. Parret er i slutningen af 60’erne og har været førtidspensionister i en del år. Danske Spil har talt med dem, lige efter de har været i banken mandag formiddag og har fået et forskud på 200.000 kr. udbetalt. Og de er allerede godt i gang med at bruge pengene.“Ved du hvad. Igennem så mange år har vi spinket og sparet for bare at kunne få lov at blive i vores hus. Vi blev begge førtidspensionister, blandt andet på grund af en fejloperation og masse forskellige sygdomme, og det har været nogle ekstremt hårde år. Det her er simpelthen en ny begyndelse,” siger han med grødet stemme til Danske Spil.

Ny BMW

Den glade vinder fortsætter: “Vi har ingen tid at spilde. Lige nu holder jeg foran INVITA, som forhåbentlig kan finde os et nyt badeværelse, jeg har allerede været i kontakt med Svane Køkkener. Så snart jeg er færdig her, skal jeg ud og hente den BMW, som jeg var ude at se i går. Jeg har altid ønsket mig en lækker bil, og jeg har bestilt den med hele svineriet,” lyder det fra den lykkelige vinder. Manden har spillet Lotto fra spillets begyndelse, dog uden de store gevinster - før nu. “Jeg sad lørdag formiddag og ville lige tjekke tallene. Du ved, man tænker jo ikke, at man vinder, så jeg tog det meget roligt. De første fire rækker var der heller ikke noget på. Men så den femte række… Jeg troede ikke mine egne øjne og måtte kalde på min kone. Da det gik op for hende, at vi havde vundet, tabte hun fuldstændig mælet og tårerne begyndte at trille”, fortæller han. Parret handlede resolut og kørte ned i Kvickly i Frederiksværk, hvor de havde købt kuponen. Der fik de udleveret et præmiebevis, som de kunne tage med hjem og gemme til efter weekenden. Beviset blev gemt under en bunke papirer i en reol. Men det var først, da de stod nede i banken mandag morgen, at det rigtig gik op for dem, at en drøm var gået i opfyldelse. “Det giver en fred indvendig og en lykkefølelse, man slet ikke kan beskrive. Det er jo så vildt at tænke på, at om vi så bruger fem-syv millioner nu og her – så er der stadig mere end det dobbelte tilbage. Og jeg forventer altså ikke, at vi kan nå at bruge alle de penge selv”, siger han.

Mange planer

Der er dog allerede lavet masser af planer. Udover nyt køkken, badeværelse og bil skal parrets seks sammenbragte børn, 11 børnebørn, to oldebørn og et plejebarn også nyde godt af pengene.” “Jeg har altid sagt, at hvis der var en 50’er tilbage at arve efter min død, så var det fordi, jeg havde talt forkert. Nu er sagen en helt anden, og det er bare så skønt at vide, at vi kan være noget for familien igen. Jeg må indrømme, at der de sidste par år ikke har været så meget overskud. Men det er der nu,” lyder det. Nu skal der bestilles en gartner til at ordne haven og en tømrer til at udvide terrassen, så hele familien kan være der. Og så overvejer de at holde en fest på et hotel, hvor alle kan overnatte. Men planerne stopper ikke der. “Min kone vil gerne tage kørekort og have en lille bil. Det har hun aldrig fået taget, og indtil nu har hun været tilfreds med mig som chauffør. Så det er fair nok, at hun vil have sin egen nu. Ha ha. Indtil hun får taget kørekortet, vil hun gerne have en ny knallert. Så den tager vi ud og køber i eftermiddag. Og så skal vi snart ud at spise. Det er også noget af det, vi ikke har gjort meget, meget længe.” Den handlekraftige millionær afslutter med at fortælle, at parret også vil donere nogle penge til Dansk Handicapforbund og Julemærkefonden. “Og så har vi nogle nære venner, der ikke har det så nemt. De skal bare sige til, hvad de skal bruge,” afslutter han. kil@lokalavisen.dk

Publiceret 06 February 2018 00:00