Træmænd fik en rundsav

Paraplyens Venner er igen lykkedes med at skaffe en donation til Paraplyens brugere

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

FREDERIKSVÆRK Hver formiddag mandag til fredag er der gang i træværkstedet i Aktivitetshuset Paraplyen. Her bliver kreeret de skønneste træting lige fra fuglekasser til minikopi af hjuldamperen Hjejlen - og minsandten en kopi i naturlig størrelse af den svenske botaniker Linnés skrivepult. Kun fantasien sætter grænser. Værkstedets gamle hobbyrundsav har dog skrantet noget på det seneste. Men nu er værkstedet blevet opgraderet med en topprofessionel rundsav - takket være en donation fra FO’s Aktivitetspulje. Den nye maskine blev behørigt indviet med taler, snoreklip og servering af pølser og håndbajer. Formand for Paraplyens Venner, Ebbe Vitt Jensen: “Her kommer mange, som er mere til håndværk end til bridge eller litterære diskussioner. Og der er flere pensionerede håndværkere, som er frivillige vejledere. Det er godt med nogen til at hjælpe sådan nogle som mig.” “Den nye rundsav er virkelig et løft. Vi havde en gammel hobbysav, der brændte sammen hele tiden. Nu har Paraplyens brugere fået en professionel maskine. Det er virkelig et løft,” sagde Ebbe Vitt og sendte en tak til Allan Thomsen og Aino Reffs fra “FO’s Aktivitetspulje” . Allan Thomsen, som er lokalformand for Metal, fortalte at aktivitetspuljen blev oprettet i 2004,hvor det som engang var Fællesorganisationen Frederiksværk blev definitivt nedlagt i forbindelse med en strukturændring. Der var lidt tilbage i pengekassen, og de blev skudt ind i aktivitetspuljen. Tidligere har puljen støttet f.eks. den lokalhistoriske forening samt renoveringen af en gammel lokal fane. “Vi er glade for at kunne hjælpe dette klubfælleskab med en professionel maskine som forhåbentlig kan køre i mange år uden problemer,” sagde Allan Thomsen og tilføjede, at med denne donation på 30.000 kroner, så er puljen ved at være tømt. Paraplyens leder Mie Madsen sagde også et par ord. Hun gik til bekendelse og indrømmede, at de frivillige på værkstedet bliver kaldt for ’træmændene’.


Der bliver lavet mange forskellige kreationer på træværkstedet - her en hund der hverken bider - eller det der rimer.

Der bliver lavet mange forskellige kreationer på træværkstedet - her en hund der hverken bider - eller det der rimer.


Allan Thomsen og Aino Reffs.

Allan Thomsen og Aino Reffs.

Publiceret 11 January 2018 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.