Håbet ude:

Metalskolen lukker og slukker

Trods redningsforsøg er det slut med uddannelsen i Frederiksværk fra februar 2018

Af
Jens Patrick Thiede

UDDANNELSE Erhvervsskolen Nordsjællands grundforløbsskole i Frederiksværk, lokalt kaldet 'Metalskolen', lukker definitivt, når det igangværende hold grundforløbselever er færdige i februar 2018.
Beskeden kommer fra Allan Thomsen, afdelingsformand i Dansk Metal Nordsjælland.
Han havde ellers sammen med Jan Sørensen fra Nordisk Staal i Frederiksværk iværksat et redningsforsøg i efteråret 2016, efter Esnord havde meddelt, at man ville indstille udbuddet af grundforløbet på Industrivej i Frederiksværk.
Her havde Thomsen og Sørensen rettet henvendelse til kolleger i bestyrelserne for TEC, Next og Roskilde Tekniske Skole med opfordring til, at de respektive skoler tog en vurdering af muligheden for at overtage og videreføre grundforløbsskolen i Frederiksværk.
Men redningsplanerne var forgæves.
“Håbet er desværre ude. Fra begge skoler er svaret, at man ikke ser sig i stand til at tage opgaven på sig. Fra kollegerne i TEC har jeg intet hørt, og det må tages som et nej tak,” fortæller Allan Thomsen til Halsnæs Avis.
Faglærer på Metalskolen Bjarne Andersen kaldte i efteråret udsigterne til en lukning for “synd og skam”. Han fortsætter dog som lærer på Esnord, mens hans kollega foreløbigt står uden job ved en lukning.
Metalskolen har eksisteret i syv år og har aktuelt 12 metal- og smedeelever på grundforløbet.

Publiceret 10 January 2018 15:00

SENESTE TV