Håbet ude:

Metalskolen lukker og slukker

Trods redningsforsøg er det slut med uddannelsen i Frederiksværk fra februar 2018

Af
Jens Patrick Thiede

UDDANNELSE Erhvervsskolen Nordsjællands grundforløbsskole i Frederiksværk, lokalt kaldet 'Metalskolen', lukker definitivt, når det igangværende hold grundforløbselever er færdige i februar 2018.
Beskeden kommer fra Allan Thomsen, afdelingsformand i Dansk Metal Nordsjælland.
Han havde ellers sammen med Jan Sørensen fra Nordisk Staal i Frederiksværk iværksat et redningsforsøg i efteråret 2016, efter Esnord havde meddelt, at man ville indstille udbuddet af grundforløbet på Industrivej i Frederiksværk.
Her havde Thomsen og Sørensen rettet henvendelse til kolleger i bestyrelserne for TEC, Next og Roskilde Tekniske Skole med opfordring til, at de respektive skoler tog en vurdering af muligheden for at overtage og videreføre grundforløbsskolen i Frederiksværk.
Men redningsplanerne var forgæves.
“Håbet er desværre ude. Fra begge skoler er svaret, at man ikke ser sig i stand til at tage opgaven på sig. Fra kollegerne i TEC har jeg intet hørt, og det må tages som et nej tak,” fortæller Allan Thomsen til Halsnæs Avis.
Faglærer på Metalskolen Bjarne Andersen kaldte i efteråret udsigterne til en lukning for “synd og skam”. Han fortsætter dog som lærer på Esnord, mens hans kollega foreløbigt står uden job ved en lukning.
Metalskolen har eksisteret i syv år og har aktuelt 12 metal- og smedeelever på grundforløbet.

Publiceret 10 January 2018 15:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.