Henrik Tolstrup:

“Det kom bag på mig, at jeg blev valgt”

Henrik Tolstrup (55), Ll. Havelse. En af de seks nye i Halsnæs Byråd. Valgt for Socialdemokratiet. Udvalgsposter: ’Idræt, Kultur og Demokrati ’ samt ’ Sundhed og Forebyggelse’

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

ny i byrådet “Min interesse for politik blev vakt for mange år siden. Jeg var sat i en arbejdsgruppe, der skulle lave en langsigtet idrætspolitik for Frederiksværk Kommune. Her fik jeg interesse for at være med til at påvirke, hvad der sker lokalt - også ud over idrætten.”
Henrik Tolstrup har været aktiv i mange lokale sammenhænge gennem årene:
Som drengetræner i brydeklubben Heros og fodboldtræner for et pigehold i Vinderød IF, og bestyrelsesmedlem i samme klub. Som bestyrelsesmedlem og næstformand for Idrætsrådet, som medlem af skolebestyrelsen i Ølsted og som bestyrelsesmedlem for ungdomsskolen igennem 25 år - og nu formand for UKC (ungdomsskolen, billedskole, kulturskole og 10eren).
Det er blot nogle af de mange hverv, han har og har haft.
Også politisk har Henrik Tolstrup været aktiv. Han meldte sig engang i 1990'erne ind i Lokallisten (hos Frode Behrndtz og Henry Larsen) og stillede allerede dengang op til kommunalvalg - uden dog at blive valgt.
Da Lokallisten blev nedlagt, meldte han sig ind i Socialdemokratiet, hvor han også tidligere har været opstillet - uden at blive valgt.
Denne gang lykkedes det!

Vil gerne blande sig

“Det kom faktisk bag på mig, at jeg blev valgt ind. Vi havde så mange gode kandidater, så jeg troede ikke, at jeg ville komme ind. Men jeg glæder mig virkelig til at komme i gang. Jeg har energi, jeg har meninger, og jeg vil gerne blande mig i debatterne. Men først vil jeg lige lære af de erfarne og suge til mig.”
“I Socialdemokratiet har vi plads til forskellige holdninger, som vi diskuterer igennem. Men når vi så har taget diskussionen, så står vi sammen. Det kan jeg godt li' - jeg er holdspiller.”
“Det er dejligt, at Ølsted er blevet repræsenteret i byrådet, for det er vigtigt med en bred geografisk sammensætning. Jeg vil gerne være repræsentant for Ølsted: Når man har sin daglige gang i et lokalområde, har man bedre viden om, hvad der rører sig. Jeg ser Ølsted som et udviklingsområde med potentiale. Og jeg aldrig har altid været tilhænger af, at skolen i Ølsted skal være hel og ikke bare en fødeskole.”
“Jeg brænder både for de ældre og for de unge mennesker i kommunen. Det overrasker mig lidt, at ungdomsuddannelse ikke fyldte mere i valgkampen.”
“Der er for mange unge, som ikke får en uddannelse. En del starter op og falder ud igen. Her er det vigtigt at holde fast i de unge og få dem tilbage på sporet igen, motivere dem til at komme videre i livet, så de ikke havner i en forkert bane,” siger Henrik Tolstrup.
Han har igennem sine snart 25 år som ansat i Kriminalforsorgen mødt mange af de unge, som ikke er blevet 'fulgt til dørs' .
Henrik Tolstrup er fængselsbetjent i Frederikssund Arrest, som har plads til 20 indsatte (anholdte og varetægtsfængslede). Han holder også foredrag på skoler og institutioner om stoffer og rusmidler.

Fakta

Uddannelse/job: Uddannet entreprenørmekaniker. Var ansat på Stålvalseværket, men forlod faget for snart 25 år siden for at blive ansat ved Kriminalforsorgen.

Familie: Er gift med Jeanette. De har sammen hjemmeboende tvillinger på 17 år, og fra tidligere ægteskab har Jeanette tre voksne børn.

Henriks favoritter:
Musik: Jeg kan lide meget blandet musik. Men især Kim Larsen, som jeg hørte på Vig Festivalen i år.

Film: “Die Hard” med Bruce Willis, men også danske film som “Blinkende lygter” og “Alle for 2”. Gerne film, som man kan grine lidt af.

Bøger: Jeg skal til at læse bogen “Mørkemanden” i serien med Konrad Simonsen af Søren og Lotte Hammer. Spændende læsning, og samtidig to lokale forfattere.

Sport: Jeg har selv spillet fodbold og nyder at se fodbold - og helst FCK, Brydning, som jeg har dyrket en del år, nyder jeg at se, når der er stævne i Frederiksværk. En fantastisk sport. Jeg har også dyrket gymnastik, samt spillet håndbold og badminton i diverse lokale klubber.

Publiceret 09 January 2018 00:00

SENESTE TV