Vejdirektoratet:

“Vi tror fortsat på vores tiltag”

Ombygningen af den fem-benede rundkørsel i Frederiksværk er blevet mødt af kritik - nu svarer Vejdirektoratet igen

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

TRAFIK: Vejdirektoratets ombygning af den fem-benede rundkørsel i Frederiksværk fik rigtig mange kommentarer med på vejen, da vi på Facebook bad om trafikanternes mening.
Og dommen var ret klar: Ombygningen af rundkørslen har ikke hjulpet. Der køres stadig for stærkt i rundkørslen, og oversigtsforholdene er ikke blevet bedre.
Halsnæs Avis har forelagt et udvalg af de mange reaktioner for afdelingsleder i Vejdirektoratet, Maria Meiner, projektleder på ombygningen:
“Det er da ærgerligt, at der er så mange, som ikke kan se nogen forskel i forhold til før ombygningen. Men det er forsat vores opfattelse, at de tiltag, som er lavet, er med til at dæmpe hastigheden og forbedre oversigtsforholdene i rundkørslen.”
Kan I bruge kritikken til noget?
“Vi lytter altid til kritik, trafikanterne er vores kunder, så dem skal vi selvfølgelig lytte til. Men jeg har også bemærket, at rigtig mange peger på, at trafikanterne kan gøre det bedre - mange kører for stærkt i rundkørslen, og nogle viser ikke rigtigt af. Vi kan bygge nok så meget om, men hvis ikke trafikanterne kører hensynsfuldt og efter reglerne, så kan det være svært at få den effekt, vi er ude efter.”
“Allerede inden selve ombygningen har vi forsøgt at få farten ned på vej ind i rundkørslen fra Hundestedvej, hvor hastigheden er sat ned fra 70 til 60 km/t et stykke før rundkørslen. Samtidig er der sat fartvisere op på både Hundestedvej og Hillerødvej i retning ind mod rundkørslen,” fortæller Maria Meiner.
Hvad gør I nu? Bliver ombygningen evalueret, eller venter I fem år og ser, om rundkørslen stadig er en sort plet?
“Vi følger det løbende. Hvis vi om f.eks. to år kan se, at er sket en masse ulykker, så kigger vi på det. Så analyserer vi hver enkelt ulykke: Hvilken type er der tale om, skyldes den for høj fart, har den noget med rundkørslens udformning at gøre, osv. Vi venter ikke fem år med at gøre noget,” fastslår Maria Meiner, Vejdirektoratet.

Publiceret 08 January 2018 00:00

SENESTE TV