Tunnel blev mere end dobbelt så dyr

Kregmetunnel kom til at koste kommunen 6 mio. kroner. Men regningen kan vokse med endnu 476.000 kroner, entreprenør og kommune er nemlig slet ikke enige

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

EKSTRAREGNING Stitunnellen under Frederikssundsvej ved Kregme Station blev i maj indviet på festlig vis med borgmestertale, snoreklip og en flok cyklende 6. klasseelever fra Ølsted iført cykelhjelme og balloner. Tunellen havde været længe undervejs, og det endelige regnskab er først blevet gjort op nu. Det viser, at prisen for projektet endnu en gang må opjusteres. Denne gang med 1 mio. kroner.

Fra 3,5 til 8,4 millioner

Det er tredje gang, der må skrues op for bevillingen. I 2014 bevilgede Halsnæs Kommune oprindeligt 3,5 mio. til tunnelbyggeriet. Men det viste sig ret hurtigt, at den pris ikke ville holde. Tunnellen måtte forventes at blive 2,2 mio. kroner dyrere. Heldigvis var Vejdirektoratet klar med 2,4 mio. kroner i støtte fra en pulje til cykelstier. Så langt så godt. I efteråret 2016 måtte Halsnæs Byråd dog, endnu inden selve arbejdet med tunnellen var gået i gang, bevilge 1,5 mio. ekstra til projektet: Det billigste bud i licitationen lå et godt stykke over forventet. Nu viser det sig, at der mod slutningen af projektet har været mange uforudsete udgifter til blandt andet spunsen og til supplerende rådgiverydelser. Derfor skal byrådet på sit møde 19. december tage stilling endnu en tillægsanlægsbevilling, denne gang på 1 mio. kroner. Alt i alt kan regningen gøres således op. 2014: 3,5 mio. bevilget 2016: 1,5 mio. bevilget 2017: 1,0 mio bevilget Stitunnel har hermed kostet kommunen 6 mio. kroner, mens Vejdirekoratet har bevilget 2,4 mio. kroner. Pris i alt 8,4 mio. kroner mod oprindeligt anslået 3,5 mio. kroner.

Strid om endnu en halv million

Faktisk er regnskabet hermed ikke endeligt afsluttet. Halsnæs Kommune er nemlig i strid med entreprenøren. En forudsætning i udbuddet var, at der skulle bruges 8 meter spuns til støttevæg, men entreprenøren har efterfølgende beregnet, at det var nødvendigt at forlænge til 12 meter - og en større spunsprofil. Det har ifølge entreprenøren ført til merudgifter på 1,56 mio. kroner. Halsnæs Kommune har accepteret en merudgift på 1,08 mio. kroner. Tilbage er uenighed om et beløb på 476.429 kroner. Hvis ikke der opnås enighed mellem Halsnæs Kommune og entreprenøren, kan sagen ende i retten.

Publiceret 05 December 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV