Maglebo gav Thyra Frank gode råd

Ældreministeren besøgte det ældste seniorbofællesskab i Halsnæs

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

ÆLDREBOLIGER Landets ministre, og andre politiske koryfæer, er på turné landet rundt i denne tid. Også Halsnæs bliver flittigt besøgt. Fredag var det ældreminister Thyra Frank (Liberal Alliance), der lagde vejen forbi til kaffe og kage med efterfølgende rundvisning i Seniorbofællesskabet Maglebo, Frederiksværk. “Nej hvor bor I dejligt. Skønne huse og skøn beliggenhed,” lød hendes første ord. Senere var det Winnis bradepandekage, efter opskrift fra “Frøken Jensens Kogebog”, der fik rosende ord med på vejen fra ældreministeren. Mens hun drak kaffe og spiste kage sammen med nogle af beboerne fortalte bestyrelsesformand for Maglebo, Flemming Johansen, om “Danmarks bedste seniorbofællesskab”, som har eksisteret siden 2003. Maglebo består af 16 boliger med p.t. 21 beboere - og der er ikke færre end 50 på venteliste. “Der er virkelig behov for seniorbofællesskaber i Danmark,” fik Thyra Frank at vide. Og Flemming Johansen havde også nogle gode råd om, hvordan de bør være. Her skal man bare kigge på Maglebo: “Vi bor til leje, men vi er vores egne viceværter. Nogle slår græs, andre renser tagrender eller sørge for WC-papir. Vi yder efter evne og modtager efter behov,” fortalte Flemming Johansen og fortsatte: “Det gør, at vi sparer penge og holder huslejen nede. Og så giver det ejerskab, at vi selv vedligeholder. Det er vores, og vi passer på det, selvom vi bor til leje.” “Alle seniorbofællesskaber bør have tilbud om at blive deres egne viceværter,” lød rådet fra Maglebo til ældreminister Thyra Frank. Flemming Johansen fortalte også om det sociale fælleskab, der findes på Maglebo. Der er f.eks. fællesspisning en gang om måneden, og derudover gerne et par andre arrangementer i fælleshuset eller ’ud-af-huset’. “Det er et fantastisk koncept,” lød det anerkendende fra Thyra Frank, som meget gerne så flere seniorbofællesskaber som Maglebo skyde op rundt omkring i landet. Men ansvaret ligger mere hos boligminster Ole Birk Olesen, lod hun forstå.


Flemming Johansen, beboerformand i Maglebo, havde meget han gerne ville fortælle ældreministeren. Her er de i fælleshusets motionshjørne. Foto: Kim Larsen.

Flemming Johansen, beboerformand i Maglebo, havde meget han gerne ville fortælle ældreministeren. Her er de i fælleshusets motionshjørne. Foto: Kim Larsen.

Publiceret 13 November 2017 00:00

SENESTE TV