Julemærkebørn på mærkerne

Syv børn fra Julemærkehjemmet Kildemose cyklede helt til Frederiksværk for at sælge julemærker

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

børneliv Årets julemærke er sat til salg. Det markerede Julemærkehjemmet Kildemose med et lille arrangement tirsdag på biblioteket i Frederiksværk tirsdag.
Syv børn, fire piger og tre drenge, havde sammen med viceforstander Karen Mathiesen taget turen på cykel fra Ølsted for at sælge julemærker, julekort, gavekort og julemærkehjemmets egen kogebog. Alt sammen til støtte for julemærkesagen.
“Vi er vant til at cykle. Vi plejer også at cykle eller gå til svømmehallen,” fortæller Laura.
“Og vi cykler frivilligt på kondicykel 25 km på en gang,” supplerer en af de andre piger.
En cykeltur til biblioteket i Frederiksværk er ofte på programmet som en af tre valgmuligheder om tirsdagen, fortæller Karen Mathiesen og fortsætter.
“Det er vigtigt at introducere børnene for biblioteket og det at læse. Så tjekker de bøger ud, er på nettet eller spiller WizeFloor, som kombinerer leg, læring og bevægelse.”
Julemærkehjemmet Kildemose har plads til 24 børn i alderen 7-14 år. Et ophold varer 10 uger. Der starter otte nye børn, hver gang otte børn er færdige - en slags treholdsskift.
Børnene lærer at leve et liv med sund kost, masser af motion, nærvær og kammeratskab. De lærer at tackle mobning, får styrket deres selvværd og knytter venskaber.
Salg af julemærker er med til at finansiere de fem julemærkehjem i Danmark. Også Julemærkemarchen, som i år er søndag 3. december, er med til at skabe det økonomiske grundlag for de danske julemærkehjem

Publiceret 12 November 2017 13:00

SENESTE TV