DEBAT:

Vores børn er vores og Halsnæs’ fremtid

Lars Stegman, Gærdesangervej 3, 3390 Hundested

KV17 Midt i valgkampen tillader jeg mig at tage de realistiske briller på. Heldigvis kan langt de fleste (også de fleste politikere) godt se, at Halsnæs desværre ikke har et pengetræ stående, hvorfor der derfor ikke kan gives penge til alt på en gang.
Men hvordan bruger vi så vores penge på bedst tænkelig vis til gavn for borgerne? Det er der mange bud på i valgkampen og her kommer mit:

Vi skal sætte stort ind på den tidlige indsats og forebyggelse og det allerede i vuggestuen. Vi har dygtige, men pressede pædagoger i Halsnæs. De kan meget tidligt i børnenes liv spotte hvem, der har indlæringsproblemer, har det skidt eller måske får det på sigt. Ved at sætte ind tidligt, kan vi hjælpe tidligt. Det kræver dog også, at der overskud i folkeskolen til at fortsætte indsatsen, men et bredt skoleforlig har allerede banet vejen for dette. Derudover skal den berørte afdeling i kommunen være rustet til, at håndtere det ekstra antal indberetninger, som givet vis vil komme, når pædagogerne får mere tid til børnene.

Hvordan indsatsen skal tilrettelægges og effektueres er op til de implicerede medarbejdere i institutionerne i Halsnæs, når dialogprocessen starter primo 2018. Det er jo dem, der ved mest om området. Dette selvfølgelig indenfor en hvis økonomisk ramme (læs mangel på pengetræ), men vi starter selvfølgelig ikke en sådan proces op uden at være klar med økonomisk hjælp til området. Hertil har Venstre allerede bevilget ”starthjælp” på 1,4 mio. i vores 2018 budget, men der skal selvfølgelig mere til.

Den tidlige indsats kan sandsynligvis ikke måles før om måske 5-10 år, men det er heller ikke vigtigt for mig og Venstre, da det handler om, at børnene skal have det godt og få en god fremtid.

Yderligere vil det stille og roligt sprede sig som ringe i vandet. Flere børn, der har det godt fra starten af livet, giver færre børn, der skal anbringes udenfor hjemmet. Det giver flere børn, der klarer sig godt i folkeskolen og dermed mindre brug for ekstra hjælp.

Kort sagt en win win, som på sigt vil bidrage til bedre økonomiske rammer på de andre bløde områder, idet især anbringelserne uden for hjemmet er en stor økonomisk post for Halsnæs.

De røde partier har IKKE patent på velfærd. Venstre tror blot på, at økonomien til velfærden skal komme gennem fortsat vækst i Halsnæs og ikke gennem afgifter til erhvervslivet og flere lånte penge…

Med ønsket om Halsnæsborgernes tålmodighed indtil den 21/11, det er snart overstået?
HUSK AT STEMME!

Med venlig hilsen
Lars Stegman
Byrådskandidat Venstre Halsnæs

Publiceret 31 October 2017 16:56

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV