DEBAT:

Hvem skal eje dit vand, din varme og din skraldespand?

Benny Nielsen, Spidskandidat Alternativet Halsnæs

EJERSKAB  Forsyningssektoren er kommunens arterier og vener. Vi har en enestående forsyningssektor, der har givet lave priser og forsyningssikkerhed, men er vi på rette vej?

Oftest er vi alle sammen medejere, enten i forbrugerejede selskaber, eller i kommunalt ejede virksomheder. Kommunen spiller en central rolle som operatører og ejere - og alligevel handler kommunevalget om alt andet, når vi snakker om erhverv og vækst. Den store dille er, at nogen partier og interesseorganisationer har meget travlt med at bruge dækningsafgiften som den store synder for videre udvikling i Halsnæs. Det vil føles godt, og være mere interessant hvis formanden for Halsnæs Forsyning ville se på forsyningsområdet, som et potentiale, der har stor erhvervspolitisk betydning i stedet for at bruge krudtet på at minde alle om, at hans eget parti ikke var i stand til at holde på egen byrådsmedlemmer.

Forsyningssektoren er en kæmpe økonomi, der leverer vand, varme og affaldshåndtering til, stort set alle husstande og virksomheder i kommunen. Der er mulige jobs og investeringer for millioner på spil. Dialogen i valgkampen burde også handle om forsyningssektoren, og hvordan vi beskytter og udvikler den. Den grønne omstilling har skabt en enorm eksport industri og arbejdspladser, og er skabt på ryggen af initiativer i en verdensførende forsyningssektor, som vores kommune jo er en del af.
I de næste år bør vi også være opmærksomme på, og fastholde, at forsyningssektoren er vores og drikkevandet skal være uden gift og det, ligesom naturen og vores strande, ejes af alle.

Publiceret 31 October 2017 09:49

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV